13 Eylül 2020 08:42

Gebze'de iş cinayeti | Ferro Döküm'de kazan patladı, bir işçi hayatını kaybetti

Gebze’de bulunan Ferro Döküm fabrikasında kazan patlaması sonucu bir işçi yaşamını yitirdi.

Fotoğraf, Niyazi Ak'ın Twiiter hesabından (@NiyaziAk11) alınmıştır

Paylaş

Gebze’de kurulu bulunan Ferro Döküm fabrikasında iş cinayeti meydana geldi.

Türk Metal’in örgütlü olduğu fabrikada önceki gün gece saatlerinde kazan patladı. Patlamada İşçi Niyazi Ak isimli işçi hayatını kaybetti, bazı işçiler ise yaralandı. Niyazi Ak’ın EYT’li olduğunu ve uzun yıllardır kazanın yaşandığı bölümde çalıştığını ifade eden çalışma arkadaşları, “Kazan geri basmış, kapağı mil tutuyormuş ancak nasıl olduysa açılmış. İçinde bulunan erimiş demir, adamı yutmuş. O bölümde 10 kişiye yakın işçi çalışıyor. Diğer işçi arkadaşlar kaçabilmiş ancak yaralanmalar var. Korkunç bir işçi ölümü yaşandı” dedi.

Olay sonrası üretimin durdurulup 16.00-00.00 vardiyasında çalışan işçilerin eve gönderildiğini, 00.00-.08.00 vardiyasının da iptal edildiğini ifade eden işçiler, “Ocakların hepsi eritilmiş metal oldu. Fabrika büyük bir tehlike atlattı. Patlama daha büyük olsaydı fabrikayı yerle bir ederdi. Durum böyle olmasına rağmen yaralılar da var” diye konuştu.

Türk Metal’in herhangi bir açıklamasının olmadığını da ifade eden işçiler, “Sendika bir işçi ölümü daha olmaması için ortalığı ayağa kaldırmalı ama işte klasik Türk Metal anlayışı. ‘Geçmiş olsun, başımız sağ olsun’ deyip geçecekler. Keşke demekle, başımız sağ olsa, her şey geçip gitmiş olsa. İşçiler daha ne kadar ölecek?​” dedi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da, hamile kadını pompalı tüfekle vuran zanlı tutuklandı

SONRAKİ HABER

Edirne'de kuraklık toprakları çatlattı, çiftçi ekim yapamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa