03 Eylül 2020 23:50

Denizli Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayanlar bitmeyen altyapı çalışmasından şikayetçi

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan halk bitmeyen altyapı çalışmalarından ve su kesintilerinden şikayetçi.

Fotoğraf: Hilmi Mıynat

Reklam

Hilmi MIYNAT
Denizli

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan halk bitmeyen altyapı çalışmalarından ve su kesintilerinden şikayetçi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü çalışmalardan şikayetçi olan mahalle halkı ve esnafı ile konuştuk.

Yıllardır mahallede yaşayan Yusuf Sancar, 2 aylık bebeği olduğunu, su kesintileri ve mahalledeki toz bulutu yüzünden çocuğuna yaklaşamadığını ifade etti. Altyapı çalışmasının yaklaşık 1 yıl önce başladığını aktaran Sancar, “Neredeyse her gün su kesintisi yaşıyoruz. İki gün önce tam 24 saat susuz kaldık. Salgın var hijyene dikkat edilmesi gerekiyor ama bizi susuz bırakıyorlar. Denizli Büyükşehir Belediyesini defalarca arıyoruz dikkate alınmıyor. Not aldık diyorlar ama su gelmiyor. Başka mahallelerde de çalışmalar yapılıyor ama onlar bu kadar susuz kalmıyor. Bizim mahalleye ikinci sınıf muamelesi yapılıyor” dedi. Belediyeyi su kesintisi için aradıklarında ‘Karşıyaka Mahallesi mi’ diye sorulduğunu söyleyen Sancar, bir an önce su sorununun çözülmesini talep etti.

“EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ DE IŞIKLANDIRMA”

Denizli Karşıyaka Mahallesinde Esnaf Yusuf Sancar

Akvadi Parkı’nın terk edilmiş bölge olduğunu söyleyen Sancar, “Burada önceden büfe, havuz vardı kaldırdılar. Şimdi buralar gece uyuşturucu bağımlılarının mekanı oldu. Hayatta aileni alıp da buralara yürüyüşe çıkamazsın. Mahallenin büyük sorunlarından biri de bu. Işıklandırma yok, güvenlik yok. Madde bağımlılarına terk edilmiş bölge oldu buralar. Şikayetçi olsak da faydası olmuyor” diyerek sorunlarına çözüm istediklerini dile getirdi.  

“AKMAYAN SUYUN PARASINI ÖDÜYORUZ”

Altyapı çalışmalarının rezil bir hal aldığını söyleyen 42 yıldır mahallede yaşayan bir kişi, “100 yılın altyapı projesi diye reklam ettiler, 100 yılın felaketi çıktı. Şekerci durağı mevkiindeki kavşağı her yağmur yağdığında su basar. Orada bir fırın var, ne zaman yağmur yağsa dükkanı su altında kalır. Bir yıldır sürekli su kesintisi oluyor ama her ay da ortalama 70 lira su faturası geliyor. Akmayan suyun parasını ödüyoruz” diye konuştu.

“KORONAVİRÜSTEN ÖNCE BU TOZ HERKESİ HASTA EDECEK”

Çiğ köfte dükkanı olan bir esnaf da toz bulutundan rahatsızlığını dile getirerek, “Mahallede dert çok. En azından sulama yapsalar bir nebze nefes alacağız. Masaları siliyorum yarım saat geçmeden toz içinde kalıyor. Geçen haftalarda tatile Didim’e gittim iki gün kendime geldim. Döndüm yine bu toz içinde nefes alamaz oldum. Koronavirüsden önce bu toz herkesi hasta edecek” dedi.

Bozuk yolların araç sahiplerine ekstra bakım masrafı çıkardığını söyleyen esnaf, “Bayramdan sonra su şebekesi bağlanacak, ışıklandırma direkleri dikilecek denmişti. Bayram geçti ne gelen var ne giden. Varoş kesimle merkeze tutumları farklı. Başka mahallelerde de var bu çalışma ama onların suyu bu kadar uzun süre kesilmez. Muhatap bulurlar. Zengin semtlerinde böyle davranamazlar. Bizi kendi halimize terk ettiler. Mahalle çöplüğe döndü. Bizden de kaynaklanıyor tabii şikayet mekanizması yok. ‘Ne değişecek’ diyen çok oluyor. Diğer semtlerde bu yaşansa anında mahalleli ayaklanır, bizde o yok” sözleriyle mahallelinin de birlikte ses çıkarması gerektiğine dikkat çekti. 

‘DANIŞMA MERKEZİNE GİDİYORUZ AMA ÇÖZÜM YOK’

Pamukkale Belediyesinin ORC Araştırma Eğitim Danışmanlık Şirketinin düzenlediği ankette Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin Ege’nin en başarılı 2. belediye başkanı seçilmesine tepki gösteren başka bir esnaf ise, “İtfaiye Sevindik kavşağından (mahalle girişindeki anayol) U dönüşü yaparak geri dönüyor. Danışma merkezi kuruldu, sözde gidiyoruz ama bir çözüm yok. Pamukkale Belediyesi Başkanı da Ege’nin en başarılı 2. belediye başkanı seçilmiş. Hangi mantıkla seçildi. Belediye başkanını gördüğümüz mü var da başarılı bulacağız” diyerek yapılan anketlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi.

Mahalle halkı bir an önce alt yapı çalışmalarının bitirilmesini ve su kesintilerinin son bulmasını istedi.

Denizli Karşıyaka Mahallesinde tamamlanmayan alt yapı

 

Reklam