16 Ağustos 2020 00:37

Linç edilen Suriyeli öğrencide beyin kanaması bulgusu  

Hatay’da bir grubun ırkçı saldırısına uğrayan ve hafıza kaybı yaşayan Suriyeli öğrenci Enes Hassani (17) beyninde meydana gelen kanama nedeniyle taburcu olamıyor.

Fotoğraf: Ahmat Hassani

Paylaş

Ercüment AKDENİZ
İstanbul

Hatay’da bir grubun ırkçı saldırısına uğrayan ve hafıza kaybı yaşayan Suriyeli öğrenci Enes Hassani (17) beyninde meydana gelen kanama nedeniyle taburcu olamıyor. Gazetemize konuşan ağabey Ahmet Hassani, “Olay basında haber oldu ama sonra unutulduk, 20 gündür hastanedeyiz. Saldırganların ceza alması için hukuki yardım istiyorum” dedi.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 27 Temmuz akşamı ırkçı şiddete maruz kalan Suriyeli öğrencilerden Enes Hassani’nin hastanedeki tedavisi devam ediyor. 10-15 kişilik grup tarafından bayılana kadar linç edilen Enes’in son beyin filmi 10 Ağustos Pazartesi günü çekildi. Beyin kanaması bulgusunun devam ettiği ve kafa kemiğinde kırık tespit edilen raporda şu ifadeler yer aldı: “Bazal sisternler düzeyinde yaygın subaroknoid kanamaya ait dens görünümler izlendi. Frontallerde esrtaaksiyel mesafede belirgin olmak üzere yaygın hava değerleri izlendi. Solda temporal kemiğin mastoid parçasında pontoserebellar köşeye doğru uzanım gösteren, orta kulağa uzanan nondeplase fraktür hattı izlendi. Solda oksipital kemik komşuluğunda iç tabulada en derin yerinde 24 mm ulaşan subdural olaya ait görünüm izlendi. Serebral sulkuslar siliktir.” Hayati tehlikeye işaret eden bulgular, saldırganların tutuklu yargılanması için önem arz ediyor.  

OLAY ANINI HATIRLAMIYOR

Hastanede kısa bir telefon görüşmesi yaptığımız Esen Hassani, darbedildiği olayı hatırlamadığını ifade ederek, “Bazen başım dönüyor. Kendini fazla yorma diyorlar. Sınava girmeyi çok istiyorum” dedi. Makine mühendisi olmak isteyen Enes, yabancı öğrenciler sınavı için kursa gidiyordu.

Enes hastaneye yattığından beri çalışmadıklarını belirten ağabey Ahmed Hassani ise, “Basın olayı verdi, sonra unutulduk. Ben 20 gündür çalışmıyorum, hep hastanedeyiz. Mecburen borçlandık. Enes olay anını hatırlamıyor ama konuşmaya başladı, inşallah düzelir. Saldıranlar cezasız kalmasın, bu olay başka çocukların başına gelmesin” dedi.

ENES’İ KURTARAN YAŞLI KADIN BULUNDU

Olay günü Enes ve arkadaşı Muveffad’ı saldırgan grubun elinden alan 70 yaşlarıdaki kadın da nihayet bulundu. Ağabey Ahmed Hassani, “Allah ondan razı olsun. Beni aradı, konuştuk, kendisine çok teşekkür ettim. İstanbul’dan Hatay’a kendi çocuklarının yanına gelmiş. Olayı görünce kalabalığın içine girmiş, çocukları kurtarmış. Saldırganlar ona da bıçak göstermişler” dedi.

Olayla ilgili polise şikayette bulunduklarını belirten Ahmed, “Hastanedeyiz, gelişmeleri tam bilmiyoruz. Birkaç kişinin gözaltına alındığını duydum ama net bilgim yok. Kamera kayıtlarından ne çıktı bilmiyorum. Durumumuz belli, adalet için avukat desteği, hukuki yardım istiyoruz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Suriyeli 5 öğrenci, sınava hazırlık kursundan çıktıktan bir müddet sonra saldırıya uğramış, 10-15 kişilik ırkçı grup, “Ya bu ülkeden gideceksiniz ya da sizi öldüreceğiz” şeklinde tehditler savurmuştu. Suriyeli öğrencilerden Mufevvad Alibrahim, fazla kilosu nedeniyle koşamayınca geri dönen Enes Hassani başına aldığı darbelerle bayılmıştı. Saldırganlar Muveffad’ı da kemerle boğmaya çalışmışlardı.

ÖNCEKİ HABER

Habaş Demir Çelik fabrikasında iş cinayeti: Bir işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kadın muhtarlara "yeşil alanı korudun" cezası Meclis gündemine taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa