Sendikaya üye oldukları için 10 işçinin atıldığı Özer Elektrik’te direniş 18. gününde

Birleşik Metal-İş sendikasına üye olan işçilerin atıldığı Özer Elektrik önünde eylem yapıldı.

13 Ağustos 2020 14:39
Paylaş

Gebze’de bulunan Özer Elektrik’te Birleşik Metal-İş’e üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi 18 günü geride bıraktı. Birleşik Metal-İş Gebze 2 Nolu şubesinin çağrısıyla, 10 işçinin atıldığı fabrika önünde açıklama yapıldı. İşçiler işe iadelerini ve sendikalı şekilde çalışmak istediklerini belirtti.

Sık sık "Patronların kölesi olmayacağız" sloganlarının atıldığı açıklamaya Gebze Sendikalar Birliği üyesi Petrol-İş, Nakliyat-İş, Eğitim Sen destek oldu. Emek Partisi, Sol Parti, Birleşik Metal-İş Gebze 1 Nolu şube ve Disk/Gıda-İş temsilcilerinin de katıldığı açıklamaya, DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da katıldı.

Yapılan açıklamalarda "Fabrika önündeki direnişimiz 18 gündür tüm engelleme girişimlerine rağmen kararlılıkla devam ediyor. Atılan işçiler sendikalı olarak işlerine geri dönene kadar da aynı kararlılıkla devam edecek. İşçilerin sendikaya üye olma hakkı sadece Anayasa’mızda değil, ülkemizin altına imza koyduğu uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuatımız tarafından da güvence altına alınmıştır. Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak tanımlanmış ve cezai yaptırıma bağlanmıştır. Özer Elektrik yönetimi bu suçu işlemekten derhal vazgeçmelidir. İşyerinde çalışma barışı isteniyorsa; işçilerin sendikalaşma hakkına saygı duyulmalı ve atılan işçiler, derhal geri alınmalıdır” denildi.

Patronların, sanayi bölgesine sendika girmemesi için uğraştığını, çünkü işçileri sendasız kölelik koşullarında çalıştırmak istediklerini belirten Adnan Serdaroğlu, buna izin vermeyeceklerini söyledi. Serdaroğlu ayrıca, hükümetin ve patronların Kovid-19 salgınında işçileri ve ailelerini hiçe saydığını belirterek tepki gösterdi. (Gebze/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da düğün saatleri ve halaya kısıtlama geldi, konvoy yasaklandı

SONRAKİ HABER

MB rezervi yine eridi, TL’den kaçış sürüyor, yabancı sermaye çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...