11 Ağustos 2020 18:14

Antep'te kurulu bulunan Akkoza Tekstil işçileri fabrika önü oturma eylemi yaptı

Antep'te bulunan ve yönetimi kayyumda olan Akkoza Tekstil işçileri, işyerinde paraları olduğu ancak üç aydır alamadıkları için uyarı eylemi yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antep'te bulunan ve yönetimi kayyumda olan Akkoza Tekstil işçileri, işyerinde paraları olduğu ancak üç aydır alamadıkları için uyarı eylemi yaptı. Önce fabrikayı kapatacaklarını söyleyen ve işçilere tazminat istemediklerine dair kağıt imzalatmaya çalışan kayyum, işçilerin tepkisini alınca fabrikanın tekrar üretime başlayabileceğini bir süre kendilerini idare etmelerini istemişti. Pandemi döneminde kısa çalışma ödeneğine başvuran işyeri, üç aydır işçilere ödemesi gereken asgari geçim indirimini ödemiyor. Öz İplik-İş sendikasının örgütlü olduğu işyerinde sözleşme kapsamında, aylık ikramiye olarak yedi buçuk yevmiye alan işçiler yine üç aydır bu ikramiyelerini alamıyor. Geçtiğimiz bayramda bayram ikramiyesi de alamayan işçiler eylül ayında yapılması gereken gıda yardımının da verilmeyebileceğini duyduklarını söylüyor.

İşçiler haklarının verilmesi için bugün fabrikanın önünde oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi esnasında, başka bir bölgede kayyumla görüşen iki fabrika işçisi, kayyumun kendilerinden bir ay daha süre istediğini, kasada para olmadığı için işçilere ödeme yapılamadığını söylediğini aktardı. Bugünlük oturma eylemini sonlandıran işçiler, sonraki süreçte nasıl hareket edeceklerine aralarında tartışarak karar verecekler. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Haberlerde kadınların mücadelesini gösteren fotoğraf kullanılmalı"

SONRAKİ HABER

766 maden arama ihalesi açıldı: Ekonomi hazine arayarak düzelmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa