11 Ağustos 2020 15:51

İHD, TİHV, SES: Timtik ve Ünsal derhal tahliye edilmeli, adil yargılanma sağlanmalı

İHD, TİHV ve SES; ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi önünde açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda avukat ve yurttaşın da destek verdiği eylemde, "Adalet sağlansın, Ebru ve Aytaç yaşasın" yazılı pankart açıldı. Eylemde sık sık "Ebru, Aytaç onurumuzdur" sloganı atıldı. Avukatların fotoğraflarının taşındığı eylemde, "Hukuk yok nefes alamıyoruz", "Siyasal yargı istemiyoruz" dövizleri yer aldı.

"DERHAL TAHLİYE EDİLMELİ"

Eylemde konuşan Avukat Kemal Aytaç, meslektaşlarının hiç hak etmedikleri bir ceza ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, Timtik ve Ünsal'ın derhal tahliyesini istedi.

"ADİL YARGILANMA SAĞLANMALI"

İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Türkiye'de yargılanma ihlallerinin çok olduğuna dikkat çekerek, bu taleplerin devlet tarafından yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yoleri, "Hiç kimse talep etmese bile devlet adil yargılanmayı, adaleti sağlamak zorunda" dedi. Yoleri, "Bu ülkede pek çok hak ihlali yaşanıyor. Bu sorunların çözülmesi siyasi iktidarda" diye konuştu.

Adli Tıp Kurumunun "Hapishanede kalamaz" raporuna rağmen meslektaşlarının tahliye edilmediğini ve zorla müdahale tehdidinin bir işkence olduğunun altını çizen Yoleri, "Bizler, hem Ebru'nun hem de Aytaç'ın sadece adil yargılanma açısından değil yaşam hakları bakımından da devletin artık ihlal etmemesi gerektiğini belirtiyoruz. Devlet iki kere daha fazla bu meseleyi düşünmek zorunda. Çünkü hem adil yargılanma hakkı hem de yaşam hakkını korumak görevi" dedi.

TİHV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe de bulundukları koşullarda başka bir yöntem olmadığı için avukatların bedenlerini açlığa yaptırdığını dile getirdi. Efe, "En temel ihtiyaçlarının, sıcak su, bardak gibi ihtiyaçların karşılanmaması, onlara yapılan zulüm işkencedir. Onların sesinin duyulmasını istiyoruz, derhal tahliye edilmelerini, adil yargılanma hakkının sağlanmasını istiyoruz" dedi.

SES Anadolu Şube eski başkanı Erdal Güzel ise, "Sağlıkçıların temel yaklaşımı, insanların en sağlıklı şekilde yaşamasıdır. Bu arkadaşlarımız yeniden yargılansın ve kendi iradesiyle sağlık hizmetleri alsınlar. Zorla iyileştirme kavramı bizim etik olarak kabul etmediğimiz bir yaklaşımdır" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)


MERSİN'DE TİMTİK VE ÜNSAL İÇİN  ADALET NÖBETİ

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği ve Çağdaş Hukukçular Derneğinin çağrısıyla avukatlar, ölüm orucundaki tutuklu meslektaşları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla bir kez daha adliye binası önünde bir araya geldi. 4 Ağustos’tan bu yana “Adalet Nöbeti” gerçekleştiren avukatlar, Timtik ve Ünsal’ın fotoğraflarının olduğu “Adalet sağlansın. Ebru ve Aytaç yaşasın” pankartı açtı. Avukatlar, Timtik ve Ünsal’ın taleplerinin yerine getirilmesini istedi. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan'daki patlamada ölenlerin sayısı 171'e yükseldi

SONRAKİ HABER

Munzur ve Pülümür Vadisi’nde ateş, mangal, semaver yakmak yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...