İskender Bayhan: Ekonomide, Erdoğan ve yandaşları yukarı, işçiler aşağı doğru uçtu

Gazeteci İskender Bayhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye ekonomisine dair söylediklerini Gündem Özel'de değerlendirdi.

10 Ağustos 2020 14:00
Paylaş

Gazeteci İskender Bayhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye ekonomisine dair söylediklerini Zeliş Irmak'ın sunumuyla Gündem Özel'de değerlendirdi.

İskender Bayhan'ın değerlendirmelerinden satır başları şöyle:

TÜİK’in mayıs ayı işsizlik rakamlarını 12,9 olarak açıklaması mecburi yükseliş. Yine uğraşmışlar ama çok da düşürememişler rakamları. Bir sonraki işsizlik açıklamasını düşürecektir.

ERDOĞAN, HER CUMA NAMAZI AYASOFYA’DA KILARSA DAHA ÇOK UÇARIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan artık her cuma namazını Ayasofya’da kılarsa her zaman uçacağız. Bazen ekonomide, bazen dış politikada, bazen iç politikada, demokraside uçağız. Bu uçuş kelimesini daha çok kullanacak gibi. İnsanların ücretleri bir günde yüzde 10 eridi. Borçlar yüzde 10 arttı. Ama bir yandan da bu süre içerisinde milyarlarca doları olanların vurgunları oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu süre içerisinde işçi ve emekçilerle dalga geçer gibi açıklamalar yaptı. Türkiye’de Erdoğan’ın durduğu yerden bakınca memleketin bir kesimi uçuyor yukarı doğru. Bir kesim ise aşağı doğru uçuyor. Ayakkabı kutularında milyarlarca doları olanları uçurdu reis. İşçi ve emekçilerse uçurumdan aşağı uçtu. Erdoğan’ın halktan ne kadar koptuğunu ve Erdoğan’ın ekonomiye dair kullandığı verilerin, halkın günlük yaşamına dair ne kadar alakasız olduğu görülüyor.

ERDOĞAN İLE VATANDAŞLAR ARASINDA DİN, İMAN DIŞINDA BAĞ KALMADI

Erdoğan’ın düşüşü daha çok sorgulanıyor, anketlere daha çok yansıyor. İçten içe bir öfke büyüyor. Din, iman, vatan millet Sakarya dışında vatandaşla Erdoğan arasında bağ kalmadı. Kararsız kitlesinde büyüme var. Bir yandan arayışlar ve tartışmalar da büyüyor. Ancak henüz sınıf bilinçli bir kopuştan bahsedemeyiz. İşçi emekçiler bu huzursuzlukları kendi talepleri için mücadeleye dönüştürmezlerse bu süreç Erdoğan açısından daha yönetilebilir bir süreç olacak.

ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYE İHTİYAÇ VAR

Vatandaş Erdoğan’ın bu işi iyi yürütmediğini düşünüyor, ama erken seçim olsun da demiyor. Çünkü vatandaş gündelik hayatında bir değişim olsun, iyileşme olsun istiyor. Öfke birikimi elbette bir patlamaya neden olacaktır ama daha örgütlü, talepleri, hakları için mücadele eden bir işçi sınıfı gerekli. (WEB TV)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

En az 2 milyon 209 bin genç işsiz, gençlik gelecekten umutsuz

SONRAKİ HABER

Meral Beştaş'tan Davutoğlu’na: Popülist politikalarla Kürt meselesi çözülmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...