09 Ağustos 2020 13:02

DİSK/İletişim-İş: İran’daki işçi kardeşlerimizin yanındayız

İran'da sınıf kardeşlerinden dayanışma isteyen Yedi Tepe Şeker Fabrikası işçilerine DİSK/İletişim İş'ten yanıt geldi. Sendika, İranlı işçilere dayanışma mesajı gönderdi.

Fotoğraf: İran Yedi Tepe Şeker Fabrikası işçileri

Paylaş

DİSK’e bağlı İletişim-İş Sendikası İran’da hakları için greve giden Yedi Tepe (Haft Tapeh) Şeker fabrikası işçileriyle dayanışma içerisinde olduğunu belirtti.

İletişim-İş tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yedi Tepe işçileri iki aya yakın süredir özel sektörün geri çekilmesi, işten atılan işçilerin geri alınması, işçi örgütlenmesine gölge düşüren emniyet baskısının durdurulması, öncü işçilerin tutukluluklarının ve hapis cezalarının kaldırılması, işçilerin gecikmiş ücret ve diğer haklarının verilmesi ve üretim sürecinin işçi denetimi altında olması talepleri için direniyor” dedi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “İran devleti ve onun adalet ve emniyet sistemleri, işçilerin yanındaymış gibi duran ikiyüzlülüklerinin aksine bir kez daha sermaye sahiplerinin yanında ve işçilerin karşısında olduğunu ispatlamaktadır. Uygulanan bu neoliberal politikaya muhalefetin ve basının ilgisizliği de eklenince işçi ve emekçi arkadaşlarımızın sesi boğulmaya çalışılmaktadır. İki aya yakın direnen işçi arkadaşlarımızın taleplerini görmezden gelen medya bu talepleri görmeyen ya da ender haberlerde ise karalayıcı ve halka yanlış bilgiler vermektedir. Sebep çok belli! Rejimin ve sağcı muhalefetinin özelleştirmeler konusundaki Dünya Bankası ve IMF ile örtüşen politikaları aynıdır hepsi işçi ve emekçi düşmanı, sermayeyi koruyan politikalardır. Yedi Tepe işçilerinin talepleri asla ana akım medya tarafından yayınlanmıyor ve işçi sınıfının mücadeleleri rejim yıkıcılığı olarak görülüyor. Hak arama mücadelesi dünyanın her yerinde kutsaldır ve meşrudur.”

İletişim İş “Ekmeği özgürlüğü için direnen İran Yedi Tepe işçileri kardeşlerimizin mücadelesini mücadelemiz olarak görüyor, ve tüm Türkiye işçi ve emekçilerini İranlı işçi kardeşlerimizle dayanışmaya çağırıyoruz” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Müzeyyen Şevkin: Adana'da Kovid-19 hastaları Ruh Sağlığına mı yönlendiriliyor?

SONRAKİ HABER

Finlandiya'da uzaktan çalışmanın yasallaşması isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa