09 Ağustos 2020 00:27

İşten atılan işçiler: Sampa’ya sendika girecek, arkadaşlarımız vazgeçmedi

Sampa'da sendikalaştıkları için işten atılan işçiler, fabrikadaki işçi arkadaşlarına seslendi: Haksız sebeplerle işten çıkarıldık. Ama davamızda haklıyız. Gururluyuz. Yapmak istediğimiz şey, olacak.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Samsun’da kurulu Sampa Otomotiv’de sendikalaştıkları için işten atılan işçiler, fabrikada çalışmaya devam eden arkadaşlarına, “Haksız sebeplerle işten çıkarıldık. Ama davamızda haklıyız. Gururluyuz. Yapmak istediğimiz şey, olacak olan şey. Vazgeçmesinler” diyerek seslendi.

Samsun’da kurulu ve 2 bin 300 işçinin çalıştığı fabrikada Hak-İş’e bağlı Özçelik-İş Sendikasına üye oldukları için 100’e yakın işçi işten atılmıştı.

İşten atılan bir işçi fabrika içinde sendikalaşma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Haksız sebeplerle işten çıkarıldık. Davamızda haklıyız bu yüzden gururluyuz. Yapmak istediğimiz şey, olacak olan şey. Bizim sayemizde olacağını biliyoruz. Fedakarlığımızın karşılığını alacağımızı düşünüyoruz. Sendika elimizden geleceğini yapacağız diyor” ifadelerini kullandı.

İşten atmaların ardından fabrikadaki işçilere ‘sus payı’ olarak ikramiye verildiğini söyleyen işçi, içeride dirayetin devam ettiğini belirterek şu örneği verdi: “Dağıtılan ikramiyelerden, kendi ücretlerinden para toparlayıp dışarıdaki arkadaşlarımıza gönderiyorlar. Açıklama notlarında ‘Helal olsun’, ‘Ananızın ak sütü gibi helaldir’ notları yazıyorlar. İçerideki arkadaşlar mücadele ediyor. Bu mücadele sürecek, içeriye sendika girecek.”

"SENDİKA DESTEK OLMALI"

İşten atılan işçiler ise zorlu koşullarda Özçelik-İş’in yanlarında olmaya devam etmesini istiyor. Bir başka işçi ise, “Evliyim. Kredi borcum var. Çocuklar var. İş bulamazsam arabayı satacağım. Elimize geçen belli miktar para vardı. Verirlerse maaşla kredimi ve ev kiramı ödeyeceğim. En fazla 1 ay dayanabilirim. Onu da verirlerse. Sendika bayramdan önce belli bir bayram harçlığı verdi. 1000’er lira verdi. Sendika bizim yanımızda olmaya devam etmeli” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İsveç sendikaları teyakkuzda: Amazon geliyor!

SONRAKİ HABER

Eğitimciler: Eğitim başlaması halinde bizim ve ailemizin sağlığı tehdit altında olur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...