08 Ağustos 2020 11:15

Muharrem İnce: Parti değil “hareket” başlatıyorum

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP’den ayrılarak yeni parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce ile yaptığı telefon görüşmesini köşesine taşıdı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Gazeteci Fatih Altaylı, Muharrem İnce ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesini Habertürk’teki köşesine taşıdı. Altaylı, İnce’nin yeni parti iddialarını reddederken cumhurbaşkanlığı adaylığıiçin yeni bir hareket başlatacağını ifade etti.

Altaylı’nın İnce’nin açıklamalarından aktardığı bölümler şöyle:

“Bakın ben parti kuruyorum falan demedim hiç. Anket şirketlerinin patronları arıyor. Yüzde 9 şimdiden var diyorlar. Dün arayan biri yüzde 12 olduğumu söylüyor. Bakın bunların hiçbir önemi yok. Ya yüzde 50 artı 1 olacaksın ya da olmayacaksın. Artık bu iş futbol maçı değil, basketbol maçı. Beraberlik yok. Bir taraftan biri kazanacak. Bu sistemde bölücülük mümkün değil.”

“Yani parti kurmuyor musunuz, kuruyor musunuz?​” diye ısrar ediyorum.

“Ben bir parti kurmuyorum. Ben yola çıkıyorum. Yüzde 31’le bıraktım. Şimdi onu yüzde 51’e çıkarmak için yola çıkıyorum.”

“Nereye, yeni bir partiye doğru mu bu yol?​”

“Bu yol Diyarbakır’da karpuz tarlasına gidiyor. Diyarbakır’da kardeşlerimle karpuz toplayacağım, Sümbül Deresi’nde işçilerle olacağım, Rize’de çay toplayacağım. Yollara çıkıyorum, halka emanet edeceğim kendimi. Parti kurmuyorum. Halkla beraber yola çıkıyorum. Harekete geçiyorum. Bir hareket başlatıyorum. Halkla beraber. ”

“Anladığım kadarı ile Fransa’da Macron örneği gibi. Partisiz bir liderlik...”

“Evet. Niye olmasın. Macron gibi de diyebiliriz. Bu hareket yarın bir partiye dönüşür mü, yoksa partiler o hareketin arkasına mı takılır bilmem. Ben yola çıkıyorum. Ben yüzde 9, yüzde 10, yüzde 12 ya da yüzde 49 için çıkmıyorum yola. Yüzde 51 için çıkıyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: Sosyete damadını görevden al

SONRAKİ HABER

HDP PM ve Gençlik Meclisi üyesi Ferhat Kalkan gözaltında darbedildi, rapor verilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa