08 Ağustos 2020 04:40

Bulgaristan’da hükümet karşıtı protestolar 'adalet ve demokrasi' talebiyle sürüyor

Bulgaristan’da hükümet protestoları 30. gününde devam etti. Binlerce protestocu, hükümetin ve cumhuriyet başsavcısının istifasını istedi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Hükümet karşıtı protestoların 30. gününe girdiği Bulgaristan’da, başkent Sofya’da ve diğer bazı şehirlerde binlerce insan sokaklara dökülerek Başbakan Boyko Borisov hükümetinin ve Cumhuriyet Başsavcısı İvan Geşev’in istifasını istedi.

Sofya’da sosyal medyada yapılan çağrılar üzerine bir araya gelen halk Bakanlar Kurulu binası önünde toplanarak, “İstifa”, “Mafya”, “Adalet ve Demokrasi” sloganları attı.

Daha sonra yürüyüş yapan halk, 3 kavşakta dün gece güvenlik güçlerinin zorla kaldırdığı çadırları yeniden kurdu. Kavşaklar trafiğe kapatılırken, sadece ambulansların geçebileceği dar şeritler bırakıldı.

Hiçbir siyasi parti sembolü taşımayan halk, hükümetin istifasına ve parlamentonun feshedilmesine kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.

CUMHURBAŞKANI RADEV’DEN EYLEME DESTEK

Bu arada hükümete muhalif olan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, sosyal medya hesabından eylemlere destek vererek, “Siyasi sorumluluk almaktan kaçınan yürütme organları güvenlik güçlerini, protesto eden binlerce Bulgar'a karşı kullanıyor” dedi. (Sofya/AA)

ÖNCEKİ HABER

Gebze’de ahşap palet fabrikasında yangın çıktı

SONRAKİ HABER

Beyrut'a destek iddiasıyla yapılacak uluslararası konferansa Trump da katılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa