07 Ağustos 2020 08:18

AKP Kadın Kolları Başkanı, Dilipak'ı eleştirip, İstanbul Sözleşmesini hedef aldı

AKP Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söylerken, İstanbul Sözleşmesini hedef aldı: "Sözleşme bizim için nas değil"

AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam | Fotoğraf: AKP Kadın Kolları

Paylaş

AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, 81 il kadın kolu başkanının Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın "İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kadınlara 'fahişeler' hakareti ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıklarken, kadınlar için devlete koruyucu önlem, sorumluluk alma görevi yükleyen İstanbul Sözleşmesinden gerekirse vazgeçileceğini söyledi. Çam "İstanbul Sözleşmesi bizim için nas değildir. Eleştirilemez, dokunulamaz değildir. Gerekirse Ankara Sözleşmesi ile yola devam ederiz" ifadelerini kullandı.

AKP iktidarının, 2011 yılında imzalandığında "ilk imzacı" olmakla övündüğü İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme hamlesi, başta kadınlar olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinde tepkiyle karşılanıyor. Kadınlar, tıpkı “çocuk istismarına evlilikle af” tartışmalarında olduğu gibi, “sözleşmeden çıkmanın” tartışma konusu bile yapılmamasını, aksine İstanbul Sözleşmesi’nin etkin bir biçimde uygulanmasını istiyor.

AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, Dilipak hakkında, dava açmaya hazırlandıklarını duyurmuş, Dilipak ise buna karşılık "Benim şahsımda partinin kurucu iradesi yargılanıyor" demişti.

Bugün ise AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam AA muhabirine AKP'li 81 il kadın kolu başkanının Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Dilipak'a seslenen Çam, "Bu saldırganlığınız, ahlaksız sözleriniz ve iftiraya varan yakıştırmalarınızla kendinizi küçültmeyin. Edebe mugayir yazarak kaybettiğiniz itibarı, yazdığınız bu üsluptaki yazılarınızla kamuoyunun dikkatini çekseniz bile geri kazanamazsınız" dedi.

Çam konuşmasının devamında ise İstanbul Sözleşmesini hedef aldı. İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin tartışmaların da bir an önce bitirilmesi gerektiğini savunan Çam, "Her türlü ahlaksızlığın, azgınlığın, sapkınlığın ve ailenin selametine zarar verecek yanlışlığın karşısında herkes hemfikirken tüm bu olumsuzluklardan kurtulmanın yolu ancak bu sözleşmeden kurtulmaktan geçecekse, buna kim karşı çıkabilir ki?" dedi ve "İstanbul Sözleşmesi bizim için nas değildir. Eleştirilemez, dokunulamaz değildir. Gerekirse Ankara Sözleşmesi ile yola devam ederiz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TOKİ, Basmane Çukuru, Kentsel Dönüşüm... | Smyrna'dan İzmir'e Kentin Gündemi

SONRAKİ HABER

Suudi Veliaht Prens Selman, Kanada'ya suikast timi göndermekle suçlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...