07 Ağustos 2020 05:42

Diyarbakır'da otogara sığınan mülteciler yaşam mücadelesi veriyor

Afganistan ve Pakistan'dan Türkiye'ye gelen 150 mülteci, Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde mahsur kaldı.

Diyarbakır otogarında mahsur kalan mülteciler | Fotoğraf: Burak Emek/DHA

Paylaş

Afganistan ve Pakistan'dan yürüyerek Türkiye'ye gelen 150 mülteci, yola devam edecek kadar paraları kalmayınca Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde mahsur kaldı. Mülteciler burada yaşam mücadelesi veriyor.

Demirören Haber Ajansından (DHA) Burak Emek ve Serdar Sunar'ın haberine göre, ülkelerinde yaşadıkları zorluklar nedeniyle kaçan Afganistanlı ve Pakistanlı mülteciler, insan kaçakçıları ile anlaşarak 300 ile 700 dolar arasında değişen ücretler karşılığında Türkiye'ye getiriliyor. Avrupa'ya gitme hayali ile ülkelerinden ayrılan, aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 150 kişilik mülteci grubunun bu hayali, günlerce yapılan yaya yolculuk sonrası Diyarbakır'da son buldu. Paraları biten ve otobüslerin de almadığı grup, Urfa-Diyarbakır yolundaki Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne sığındı. Yaşam alanları otogar bahçesi olan mültecilerin yemek ihtiyacı, terminal çalışanları tarafından karşılanıyor. Zor koşullarda terminalde yaşamlarını sürdürmeye çalışan mültecilerin birçoğunun maske gibi koruyucu ekipmanları da yok.

"EVDEN ÇIKTIĞIMIZDAN BU YANA 2 AY GEÇTİ"

25 yaşındaki Afganistanlı Abdülcelil İsar, zorluk içinde yaşadıklarını belirterek, "Bildiğiniz gibi değil. Afganistan'da da hayat zor. Afganistan'da iş sıkıntısı ve savaş var. Köylerde yaşamak gerçekten zor. Devlet adamı olursan eğer pek fazla yaşatmıyorlar. 'Devlete çalışmayacaksın' diyorlar. Başka yerde de iş yok. Evden çıktığımızdan bu yana 2 ay geçti. Ramazan Bayramı'ndan 10 gün sonra çıktık yola. 3-4 gündür Diyarbakır'dayız. Buradan da İstanbul'a gitmek niyetindeyiz" dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tunuslu kadınlar "Beyrut Ölmeyecek" sloganıyla Lübnan'a destek gösterisi yaptı

SONRAKİ HABER

Dardanel'de uygulanan kölelik sistemi Meclis gündemine taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...