03 Ağustos 2020 17:28

Muğla ve Aydın'da kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak için eylem yaptı

Muğla ve Aydın'da bir araya gelen kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik saldırılara tepki göstererek, “Haklarımızdan vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ni uygula” diyerek sokaklara çıktı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

​​​​​​Muğla’da Bodrum Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’nin hedef alınmasına karşı, “Haklarımızdan vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’ni uygula” şiarıyla oturma eylemi düzenledi.

Bodrum Belediyesi önünde bir araya gelen kadınlar, "Sözleşmeye dokunmayın kadını yaşatın", "Haklarımızdan hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz" ve "Erkek vuruyor devlet koruyor" dövizlerini taşıyarak, yarın Tepecik Cami Meydanı'nda yapacakları yürüyüşe çağrı yaptı.

Aydın Kadın Dayanışma Platformu ise İstanbul Sözleşmesi’nin hedef alınmasına karşı Aydın Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Erkekler tarafından katledilen kadınların fotoğraflarının taşındığı açıklamayı kadınlar adına Hale Dalkıran okudu.

"HER AĞZINI AÇAN ERKEK SÖZLEŞMEYE SALDIRIYOR"

"Her ağzını açan erkek, İstanbul Sözleşmesi’ne saldırıyor" diyen Dalkıran, İstanbul Sözleşmesi'nin şiddete uğrayan her bireyi korumayı ve şiddeti önlemeyi esas alan uluslararası bir sözleşme olduğunu belirtti. İktidarın, İstanbul Sözleşmesi'nde olmayan ifadeleri varmış gibi göstererek halkı kandırdığını belirten Dalkıran, "Aile yapısını bozuyor diyorlar. Defalarca sorduğumuz halde bir kişi bile İstanbul Sözleşmesi'nin hangi maddesinin aile yapısını bozduğunu gösteremedi. Sizin kutsal dediğiniz, o harika ailelerde kadınlar öldürülüyor, çocuklar taciz ediliyor. Sözleşme ise, şiddetin her türlüsüne karşı öncelikle çocuğu ve kadını koruyor. İstanbul Sözleşmesi, taraf olan devletlere şiddetle mücadele görevini yükleyen bir belgedir. Uygulanması halinde kadın cinayetlerini durdurduğu ölçülmüş bir belgedir. İktidar neden bundan bu kadar rahatsız oluyor? Bu kadar çocuk düşmanı, kadın düşmanı bir düzen görmedi bu ülke. Erkek şiddetini, cinayetleri, tacizleri görmeyelim mi, yok mu sayalım? Bu ülkede her gün kadınlar öldürülüyor, kanları ile duvarlara faillerinin adını yazan kadınlar var. Erkek şiddetini görmeyip, ailenin kutsallığını bu kadar dilinize dolamanızdaki amaç nedir? İktidar bize neden sözleşmeden vazgeçmek istediğini bir açıklasın. Çocuklarımızla beraber hayallerimiz var bizim. Hayırlısı olsun demeyeceğiz. Çünkü hiç birinden vazgeçmiyoruz" diye konuştu. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe'de orman yangını söndürüldü

SONRAKİ HABER

Trump, TikTok'un ABD'li bir firmaya satılması için 15 Eylül'e kadar süre verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...