03 Ağustos 2020 09:21

Meslektaşları, Timtik ve Ünsal’ın durumuna dair bilgi alamadıklarını söyledi

Timtik ve Ünsal’ın dava dosyalarını ve sağlık durumlarını yakından takip eden Av. Ceren Yılmaz, "Meslektaşlarımızın içeride ne halde olduğunu bilmiyoruz. Bilgi alamıyoruz. Endişelerimiz artıyor" dedi.

Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik | Fotoğraf: MA

Paylaş

“Adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda olan tutuklu avukatlar Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal, Adli Tıp Kurumunun (ATK) “hapishanede kalmaları uygun değildir” raporuna rağmen tahliye edilmeyerek hastaneye kaldırıldı. Ölüm orucunun 214’üncü gününe giren Timtik, Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesinde; 183 gündür ölüm orucunda olan Ünsal ise Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesinde tutuluyor.

Her geçen gün durumları ağırlaşan avukatların meslektaşları, talebin tedavi değil adil yargılanmak olduğuna dikkat çekerek, Timtik ve Ünsal’ın tahliye edilmesini istedi.

AV. CEREN YILMAZ: ENDİŞELERİMİZ ARTIYOR

Timtik ve Ünsal’ın hem dava dosyalarını hem de sağlık durumlarını yakından takip eden avukatlardan Ceren Yılmaz, meslektaşlarından bilgi alamadıklarını söyledi. Mezopotamya Ajansına konuşan Yılmaz, Timtik ve Ünsal’ın “ATK evraklarında eksiklik var” denilerek hücrelerinden hastaneye götürdüklerini ve bunu "yalan" olduğunu ifade etti.

Timtik ve Ünsal’ın zorla müdahaleyi kabul etmediklerini vurgulayan Yılmaz, “Hastanede de zorla müdahaleyi kabul etmediklerine dair evrak imzaladıklarını biliyoruz. Türkiye tarihi zorla müdahale ile sakat kalan, hayatını kaybeden insanlarla dolu" dedi.

Yılmaz, "Şu anda meslektaşlarımızın içeride ne halde olduğunu bilmiyoruz. Bilgi alamıyoruz” sözleriyle yaşadıkları endişeye değindi.

Hastanelerdeki Kovid-19 riskine de değinen Yılmaz, "Endişelerimiz artıyor. Çünkü biz jandarmanın nasıl bir sağlık önlemi aldığını bilmiyoruz, kendisiyle görüşen doktorların nasıl bir sağlık önlemi aldığını bilmiyoruz” dedi.

AV. SEDA ŞARALDI: ENFEKSİYON RİSKİ CİDDİ BİR TEHDİT

Davanın takipçilerinden avukat Seda Şaraldı da “Hastanelere getirilmiş olmaları, hastane enfeksiyonuna açık hale getiriyor. Bir yandan devam eden bir salgın var. Özellikle Aytaç Ünsal’ın tutulduğu hastanede açık bir Kovid-19 polikliniği var. Hem salgın riski hem de enfeksiyon riski ikisi bakımından da ciddi bir tehdit. Sadece burada tutarak bile sağlıklarını daha büyük bir tehlikeye atmış oluyorlar” diye konuştu.

Şaraldı, meslektaşlarının zorla müdahaleyi reddederek adalet taleplerinin karşılanmasını istediklerini kaydetti. Şaraldı, mahkemenin adalet talebini görmezden geldiğine dikkat çekerek, ara karara yaptıkları itirazın henüz sonuçlanmadığını paylaştı. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Saraylardan arka sokaklara uyuşturucu: Bazı sokaklarda kullanmama şansınız yok

SONRAKİ HABER

Hayvana yönelik şiddet artıyor: Kaybedecek zaman yok, yasa hemen çıkarılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...