Kartal Belediyesi işçileri: İstanbul Sözleşmesi için mücadeleyi sürdüreceğiz

Kartal Belediyesi işçileri, hükümetin İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açmasına ve kadın cinayetlerine karşı eylem düzenledi.

28 Temmuz 2020 11:30
Son Güncellenme Tarihi: 28 Temmuz 2020 13:30
Paylaş

Kartal Belediye işçileri belediye binası önünde basın açıklaması yaparak hükümetin İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açmasına ve kadın cinayetlerine karşı önlem alınmamasına tepki gösterdi. Basın açıklaması sırasında sık sık “Kadın, yaşam, özgürlük” sloganı atıldı. Açıklamaya Tüm Bel-Sen, Tüm Yerel- Sen, Disk Emekli-Sen, CHP, Emek Partisi ve HDP de destek verdi.

DİSK Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Kadın Komitesinin çağrısıyla düzenlenen eylemde konuşan Genel-İş 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan; kadın cinayetlerinin son 20 yıldır artarak devam ettiğini hatırlattı. Arıkan, sendika şubesinin kadın komisyonu ile basın açıklamalarının tüm iş yerlerinde devam edeceğini ifade etti.

Basın metnini okuyan Fatma Yasemin, kadınların AKP’nin yıllardır sistematik saldırı politikalarının hedefinde yer aldığını söyledi. Saray rejiminin toplumun en dinamik kesimi olan kadınları tacize, tecavüze, şiddete mahkum ettiğini ifade eden Yasemin, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin kadınları susturmak anlamına geleceğini ifade etti.

Yasemin konuşmasını “Bir tek kadın arkadaşımızı daha kadın cinayetlerinde kaybetmeyeceğiz, tacize ve tecavüze uğramasına izin vermeyeceğiz ve bunun mücadelesini ısrarla sürdüreceğiz” diyerek sonlandırdı.

Eyleme katılan kadın işçiler de İstanbul Sözleşmesi’nin kadınların kazanımı olduğunu ve bu kazanıma sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Açıklamanın ardından konuşan Şube Başkanı Ahmet Arıkan, kadın mücadelesi olmadan bu ülkede emeğin sesinin yükselmeyeceğini ve kadınların sınıf mücadelesinde, halktan yana, yaşamdan yana, emekten yana mücadelenin asli unsuru olduğunu unutturmayacaklarını ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sözcü Kalın, Ali Erbaş'ı savundu: Hutbede Atatürk'e dil uzatılması söz konusu değil

SONRAKİ HABER

CHP’li Bulut: Pandemide aile hekimlerinin yazdığı başarı öyküsü görmezden gelindi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...