26 Temmuz 2020 11:49

3 ilde çalışan annelere verilen "eğitimli bakıcı desteği" 300 avro oldu

Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilerek Sosyal Güvenlik Kurumunca Ankara, İstanbul ve İzmir'de sigortalı çalışan annelere verilen "eğitimli bakıcı desteği" 300 avro oldu.

Fotoğraf: diana.grytsku / Freepik

Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilen "Eğitimli Çocuk Bakıcıların Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında 3 büyükşehirde çalışan annelere verilen bakıcı desteği, 200 avrodan 300 avroya çıktı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada Ankara, İstanbul ve İzmir'i kapsayan proje kapsamında verilen desteğin bu yıl aylık 200 avrodan 300 avroya çıkarıldığını kaydetti.  Selçuk, proje ile ayrıca özel gereksinimli çocuğu olan annelere 50 avro daha ödeneceğini bildirdi.

"Sigortalı çalış, sigortalı eğitimli bakıcı çalıştır" sloganıyla 2019 yılında başlayan projeden söz konusu üç ilde yaşayan ve halen 0-24 aylık çocuğu olan, 4/a statüsünde sigortalı çalışan anneler yararlanabiliyor.

Projeden yararlanmak isteyenler, başvurularını sgkegitimlibakici.org veya sgk.gov.tr adreslerinden e-devlet şifreleriyle gerçekleştirebiliyor.

Selçuk, desteklerin önümüzdeki yıllarda kademeli artırılarak, 2021 yılında 325 avro, 2022 yılı için de 350 avro olacağını söyledi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz: Esnaf koronavirüs salgınının yaralarını saramıyor

SONRAKİ HABER

Mahmut Tanal: TRT’de ambargo listesi mi hazırlandı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa