23 Temmuz 2020 21:44

Birleşik Krallık’ın en zengin patronu Dyson, pandemi krizini fırsata çeviriyor

Dyson Mühendislik şirketi, maliyet azaltma bahanesiyle 900 çalışanının işine son vereceğini açıkladı.

Fotoğraf: Tristan Surtel/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Cihan Korel TOPAL
Londra

Birleşik Krallık’ın en zengin ismi olan James Dyson tarafından kurulan Dyson Mühendislik şirketi, maliyet azaltma bahanesiyle 900 işçi çıkaracağını açıkladı.

Dyson Genel Müdürü tarafından işçilerle yapılan bir video konferansta, pandeminin etkilerinden dolayı işçi sayısında azaltmalara gidileceği söylendi. Şu an Singapur’dan yönetilen şirkette, Birleşik Krallık’ta bulunan 4 bin işçiden yaklaşık 600’ünün işten çıkarılacağı tahmin ediliyor. Buna karşın dünya çapındaki fabrikalarında yaklaşık 10 bin işçisi bulunan mühendislik şirketinin sadece %3’ü maliyet düşürme politikasından etkilenecek.

Torbasız elektrikli süpürgenin icadı üzerine servetine servet katan James Dyson’a karşı işçilerden büyük bir öfke var: “Britanya’nın en zengin patronu olmasına karşın, pandemiden dolayı 900 işçi kesintisine gidiyor.”

Dyson mühendislik şirketinin net değeri, 500 milyon sterlinlik elektirikli otomobil projesinin başarısız olmasına rağmen, artan uluslararası satışlar nedeniyle geçen yıl 3.6 milyar sterlin artarak 16.2 milyar sterline yükseldi.

Şirket, Mart ayından itibaren hükümetin ‘evden çalışma’ baskısına karşın mayıs ayına kadar işçilerini tesislerinde çalıştırmaya zorlamış ve işçiler arasında büyük bir öfkeye yol açtıktan sonra, baskılar sonucu evden çalışmaya geçmişti.

ÖNCEKİ HABER

Yangına müdahalede kalp krizi geçiren itfaiyeci yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Mültecinin "statüsü" kimsesizler mezarlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa