23 Temmuz 2020 15:38

Bulgaristan'da hükümet karşıtı protestolar 4 bakanı istifa ettirdi

Günlerdir süren hükümet karşıtı protestolar nedeniyle Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un yaptığı çağrı üzerine 4 bakan istifa etti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Bulgaristan’da iki haftadır binlerce kişinin katıldığı hükümet karşıtı protestolar istifa getirdi.

Protestoları yatıştırmak amacıyla Başbakan Boyko Borisov bazı bakanların istifalarını istemişti. Borisov, İçişleri Bakanı Mladen Marinov, Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, Turizm Bakanı Nikolina Angelkova ve Maliye Bakanı Vladislav Gornabov’un istifalarını kabul etti.

Başbakan Borisov, koalisyon ortakları İç Makedon Devrimci Örgütü Partisi (VMRO) ve Bulgaristan'ın Kurtuluşu İçin Ulusal Cephe Partisi (NFSB) liderleriyle yaptığı toplantının ardından Sağlık Bakanı Kiril Ananiev’in Maliye Bakanı olarak atandığını, Sağlık Bakanı koltuğuna ise Aleksandrovska Hastanesi Müdürü Kostadin Angelov’un getirildiğini açıkladı.

İki haftadır başkent Sofya’nın yanı sıra bazı şehir merkezlerinde devam eden hükümet karşıtı protestoları düzenleyenler, kabinedeki değişikliğin yetmeyeceğini, hükümetin istifasını istediklerini belirtti ve eylemlere ara vermeyeceklerini duyurdu.

Ana muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisi de değişimi "sahte değişim olarak yorumladı. Bulgaristan Sosyalist Partisi lideri Korneliya Ninova, iktidarın bu sahte işlerle zaman kazanmaya çalıştığını belirtti. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Köpeğe tecavüz ederek ölümüne neden olan kişi başka suçtan tutuklandı

SONRAKİ HABER

KESK İzmir Kadın Meclisi: İstanbul Sözleşmesini savunacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...