23 Temmuz 2020 09:50

Kirazlıyayla’da 12 köylü kadının gözaltına alınması Meclis gündemine taşındı

Bursa’nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla köyünde maden şirketine karşı yaşam alanlarını savunan 12 kadının gözaltına alınması, CHP'li Özgür Özel tarafından Meclis gündemine getirildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyünde Meyra Madencilik şirketi tarafından yapımı devam eden Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi için köy yolunda sevkiyat yapılmasına karşı çıkan ve yol kestikleri için gözaltına alınan 12 kadının uğradığı baskıyı, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel TBMM Genel Kuruluna taşıdı.

Kirazlıyayla'da geçtiğimiz gün eylemler sırasında 12 köylü kadın Jandarma tarafından gözaltına alındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, köylüler tarafından telefonla aranarak olay hakkında bilgilendirildi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Mecliste yaptığı konuşmada "Meyra maden şirketi tarafından yapılmak istenen atık depolama tesisinin inşaat sürecinde kadınlara şiddet uygulandı. Kadınlar topraklarını savunuyor. Uğramadıkları zulüm, görmedikleri baskı, işitmedikleri tehdit kalmadı” dedi.

Kadınların beton mikserlerinin önüne geçip durduğunu ifade eden Özel; “12 tane 60 yaşından büyük annemizi, teyzemizi gözaltına almışlar. Sevgi adında bir teyzemiz ‘Cumhurbaşkanımız ne istediyse verdim. Hep ona oy verdim’ diye ağlıyor. Bu çevre mücadelesini partinize karşı siyasi kalkışma sanıyorsunuz ama neredeyse hepsi AKP’ye oy veren değerli insanlar. Adı Sevda Kaya olan AKP AR-GE Başkan Yardımcısı bu şahsiyet kendisi için 'Cumhurbaşkanlığı danışmanıyım' diyor. Soru önergesiyle soruyoruz, 'Böyle bir şirketten danışmanlık almıyoruz' diyor. 'Ben Berat Albayrak’ın danışmanıyım' diyor. Nerede bir enerji projesi, nerede bir çevre konusunda duyarlılık var, gidiyor orada bu baskıları organize ediyor. Kaymakamı, jandarma komutanını kendisine kul etmiş, orada teyzelere bu zulmü reva görüyor. AKP’li kadın milletvekilleri gitsin, görsün, bir telefon açsın. Köyde en güvendikleri üyeye sorsunlar, orada bir haksızlık var. Allah aşkına buna bir dur deyin” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sosyal medya kısıtlaması Adalet Komisyonu'nda kabul edildi

SONRAKİ HABER

Gıda-İş: Fındık üzerinde oynanan oyunlara son verilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...