20 Temmuz 2020 10:02

Tutuklu Gazeteci Murat Ağırel’den mektup: Eskisinden daha güçlü, daha inançlıyım

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gazeteci Murat Ağırel: Ne hapsettikleri iki-üç metrekarelik odalar, ne taktıkları kelepçeler beni yolumdan döndüremez. İnancımı, irademi kıramaz. Yeneceğiz.

Silivri fotoğrafı: Uğur Samet Avcı/AA , Murat Ağırel fotoğrafı: twitter.com/muratagirel

Paylaş

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç’in, Silivri Cezaevi’ndeki tutuklu gazetecilere gönderdiği destek mektubuna, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’den cevap geldi. Ağırel eskisinden daha güçlü ve inançlı olduğunu belirttiği mektubunda, “Yeneceğiz. Bu karanlıkları, bu tutsaklıkları yeneceğiz, ellerimizdeki kelepçeleri söküp atacağız, diz çökmeyeceğiz, yenilmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu’nun temmuz ayı toplantısında tutuklu gazetecilerin durumu ele alırken MİT görevlisi haberi nedeniyle Silivri Cezaevi’ndeki tutuklu gazetecilere destek mektubu gönderilmesi kararlaştırmıştı. Basın Konsey Başkanı Pınar Türenç imzalı mektuplar tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç’a geçen cuma günü kendilerini Yüksek Kurul adına ziyaret eden seçilmiş okuyucu temsilcisi, hukukçu Dr. Başar Yaltı tarafından teslim edilmişti.

MURAT AĞIREL MEKTUP GÖNDERDİ

Tutuklu gazetecilerden Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Pınar Türenç’in mektubuna bugün gönderdiği yanıtta, “Sizin nezdinizde tüm Basın Konseyi’ni esaretten özgürce selamlarım” ifadelerine yer verdi.

Murat Ağırel’in, Pınar Türenç’e gönderdiği mektup şöyle:

“Değerli Başkanım,

Hiç merak etmeyin ben gayet iyiyim. Eskisinden daha güçlü, daha inançlıyım.

Yedi direkli çadırlarda doğan, omuzlarında uzun selfeler, ellerinde uzun mısrî kılıçlar ve temreni çelik kargılar olan, aşılmaz dağları aşan, gidilmez yolları giden, konuğunun ayağına diz boyu halılar seren, güneşin yüz bin parçaya bölündüğü toprağın çocuğuyum ben.

Beni, iki üç metrekarelik odaya hapsedip susturacağını, korkutacağını, alıştıracağını sananlara o fırsatı vermem.

Benim sözüm var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini koruyacağıma, fakir fukaranın, yetimin hakkını koruyacağıma dair sözüm var. Ne hapsettikleri iki-üç metrekarelik odalar, ne taktıkları kelepçeler beni yolumdan döndüremez. İnancımı, irademi kıramaz.

‘Yeneceğiz….

Bu karanlıkları, bu tutsaklıkları yeneceğiz, ellerimizdeki kelepçeleri söküp atacağız, diz çökmeyeceğiz, yenilmeyeceğiz….’

Sizin nezdinizde tüm Basın Konseyi’ni esaretten özgürce selamlarım.

Murat Ağırel
Silivri 9 Nolu Cezaevi
C-3 No: 18” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK: Ne OHAL'de ne pandemide haklarımızı gasbettirmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

HDP, Suruç Katliamı'nın neden ve sonuçlarının araştırılması için önerge verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa