14 Temmuz 2020 18:28

Artvin Belediye Meclisi, Arhavi'deki 3. HES'in santral binasına imar izni verdi

Arhavi'nin Üçırmak ve Pilarget bölgesindeki üçüncü HES için yapılacak santral binasının imarı izni Artvin Belediye Meclisinden AKP'nin oylarıyla geçti.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Artvin Belediye Meclisinde Arhavi'nin Üçırmak ve Pilarget bölgesindeki üçüncü HES için yapılacak santral binasının imarı izni, 8’e karşı 9 oyla kabul edildi.

Oylamada 2 AKP’li meclis üyesi 'hayır' oyu verirken MHP’li üye çekimser oy kullandı. Oturumda hazır bulunan 6 CHP’li meclis üyesi 'ret' verdi,  3 CHP’li meclis üyesi ise oylamaya katılmadı. İmar izninin 1 oyla kabul edilmesi Artvinlileri üzdü.

Oylamaya katılmayan 3 CHP’li meclis üyesinden birinin kanser tedavisi gördüğü, bu nedenle katılamadığı; diğer ikisinin de mazeret bildirdiği belirtildi.

AB Enerjinin üçüncü HES projesiyle ilgili kürsüden konuşma yapan AKP Arhavi İl Genel Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Hüseyin Uzunhasanoğlu, Arhavi’de iki HES yapıldığını ve üçüncü HES’in katliama dönüştüğüne vurgu yaparak imar izninin ötelenmesi gerektiğini söyledi.

Uzunhasanoğlu kürsüden yaptığı konuşmasında, “Değerli arkadaşlar, bu benim bu kürsüden yapacağım belki de son konuşma olacak. Yıllarca yöneticilik yaptım, emekli olduktan sonra memleketime hizmet etmek için siyasette yer aldım. Şu an görüştüğümüz HES projeleri konusunda maalesef çok yanlışlar yapıldı. Bu yanlışlardan bir tanesi de benim ilçemde, Arhavi’de Kamilet Vadisi Ortacalar bölgesinde Arhavi’nin evladı MNG tarafindan yapılıyor. O dereden her yağmur sonrası çamur aktığında Arhavi halkının yüzde 90’ı bunu yapanlara karşı çıkıyor, ağlıyor. Derenin halini görseniz oturur ağlarsınız. Ben 60 yaşındayım, orayı gördükten sonra oturdum ağladım. Çünkü gördüğüm manzara tam bir katliamdı" dedi.

Arhavi’de Kamilet Vadisi'nde zaten 2 HES yapıldığını hatırlatan Uzunhasanoğlu, "Bu 3’üncü HES tam bir yıkımdır. Burada vereceğimiz kararla ilgili kurumların verdiği olumlu görüşlerin eksik olduğu, yeniden değerlendirme yapmalarını isteyip, tıpkı az önce Kılıçkaya HES için öteleme yaparak yeniden görüş istediğimiz gibi Arhavi HES için de yapılması görüşündeyim. Ben bunu özellikle Ak Partili arkadaşlarımdan istirham ve rica ediyorum” dedi.

Ancak ardından yapılan oylamada 9 "evet" oyu çıktı ve santral binası imar izni Meclisten geçmiş oldu. (Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendikacı Abdullah Karacan’ın öldürülmesine ilişkin davada 20 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

Görevden alınan Diyadin Belediye Eş Başkanı Betül Yaşar tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...