09 Temmuz 2020 11:39

Gazeteciler basın toplantısında maskesini indiren Bolsonaro'ya dava açacak

Gazeteciler basın toplantısında maskesini çıkaran ve sosyal mesafeye uymayan Brezilya Başkanı Jair Bolsonaro'ya dava açacak. Bolsonaro Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

Jair Bolsonaro. Fotoğraf: Rodrigues Pozzebom/ Agencia Brasil/Flickr (CC BY 2.0)

Paylaş

Gazeteciler, koronavirüse karşı önlem almayan ve Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıklayan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya muhabirlerin önünde maskesini çıkardığı için dava açmaya hazırlanıyor.

Brezilya Gazeteciler Birliği, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklarken iyi olduğunu göstermek için muhabirlerin önünde maskesini çıkaran Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya dava açacağını açıkladı.

Birlik, Salı günkü basın toplantısı sırasında maskesini çıkaran Bolsonaro'nun sosyal mesafe kurallarına uymadığını ve gazetecilerin hayatını tehlikeye attığını belirtti. Birlik Başkanı Paulo Jeronimo de Souza, "Ülke, sorumsuzluğu da aşan ve kamu sağlığını tehlikeye atan bu davranış karşısında sessiz kalamaz" dedi. Basın toplantısını CNN Brasil, TV Record ve TV Brasil'in ekipleri izliyordu. 

Kongre üyesi Marcelo Freixo, Bolsonaro'nun maskesini çıkararak Ceza Yasası'nın 131 ve 132'inci maddelerini ihlal ettiği gerekçesiyle savcılığa başvurduğunu açıkladı.

Daha önce Yüksek Mahkeme, Bolsonaro için maske takma zorunluluğu getirmişti.

Koronavirüs salgınını önemsiz gibi göstermeye çalışan ülkenin aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro, hastalığa yakalanmayı yağmura yakalanmaya benzetmiş ve "Bir gün hepimiz ıslanacağız" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Selçuk: Şartlar elverişli olursa 31 Ağustos'ta okulları açacağız

SONRAKİ HABER

Ceren Özdemir'in katilinin istinaf başvurusu reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...