09 Temmuz 2020 11:27

“Bunu giyemezsin” diyerek kadın öğrenciyi darbeden erkek serbest bırakıldı

Yalova’da üniversite öğrencisi Beril Nisa Aydın şort giydiği gerekçesiyle Hüseyin Aksüt’ün saldırısına uğradı. Gözaltına alınan Aksüt, adli kontrol uygulaması ile serbest bırakıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Yalova Atakent Mahallesinde üniversite öğrencisi Beril Nisa Aydın, Hüseyin Aksüt’ün saldırısına uğradı. Aydın, saldıran kişinin “Neden şort giyiyorsun?​” dedikten sonra kendisine saldırdığını söyledi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) hazırlık sınıfı öğrencisi Beril Nisa Aydın, minibüs durağına yürürken 71 yaşındaki Hüseyin Aksüt’ün kendisine yaklaştığını ve kendisine şortunu işaret ederek “Sen bunu giyemezsin” dediğini söyledi.

“Siz kimsiniz? Bana karışamazsınız” diyerek Aksüt’e tepki gösterdiğini söyleyen Aydın, daha sonra Aksüt’ün kolundan tutarak kendisine vurmaya başladığını söyledi. Saldırı üzerine çevreden yardım istediğini söyleyen Aydın, “Duraktaki minibüs şöforleri koşarak adamı durdurdular. Jandarmayı aradım. O sırada Aksüt’ün ablası geldi ve jandarmayı çağırmamamı, olanlardan ötürü özür dilediğini söyledi. Daha sonra jandarma ekipleri ablası ile Hüseyin Aksüt’ü evinden alarak karakola götürdü” dedi.

Karakol ifadesinin ardından sağlık raporu için kendisinin ve saldırgan Aksüt’ün Çınarcık Devlet Hastanesine getirildiğini söyleyen Aydın, Aksüt’ün burada da bluz giyen bir kadına çıkıştığını, jandarmaların duruma müdahale ettiğini vurguladı.

Aksüt’ün çıkarıldığı savcılıktan adli kontrol uygulaması ile serbest bırakıldığını ifade eden Aydın, “Bana akli dengesi yerinde olmadığı ve raporu olduğu söylendi. Getirilen raporun 2015 yılında alındığı ve 1 yıl geçerliliği olduğu ortaya çıktı. Daha sonra hiç yenilenmemiş” dedi.

Serbest bırakılan Aksüt’ün mahkeme verdiği ifadede olayı kabul etti. Aksüt ayrıca “Kendisi burnundan ameliyat olmuş galiba muhtara ‘Burnum kırıldı’ demiş. Benim herhangi bir psikolojik rahatsızlığım yoktur. Olay bundan ibaret” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Kani Beko: Bakanlık BTS’li 84 emekçinin sürgününü itiraf etti

SONRAKİ HABER

Bakan Selçuk: Şartlar elverişli olursa 31 Ağustos'ta okulları açacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...