06 Temmuz 2020 00:42

Arçelik işçileri: Türk Metal yıllık iznimizi bize sormadan feda ediyor

"Keşke bu anlaşmaları yapmadan önce yukarıda yuvarlak masa toplantılardan önce bize de bir sorsanız da biz fedakarlık yapmak istiyor muyuz, bir fikir beyan etsek!”

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Arçelik işçileri
Ankara

Merhaba,

Biz Arçelik BMİ’de (bulaşık makinesi işletmesi) çalışan bir grup işçiyiz. 

Koronovirüs döneminde fabrikada hiç durmadan çalıştık. Geçen günlerde yıllık izinlerimizle ilgili değişiklik hakkında bilgi vermek için Türk Metal Sendikası Ankara Şube Başkanı İbrahim Biçer fabrikaya geldi. Bize “Pandemi döneminde bile çok fedakarlık yaparak çalıştık. Yıllık iznimizi önce 12 günden 10’a indirdik. Çünkü ülke anormal koşullar altında olduğundan birçok işyeri kapanırken biz çalıştık ve işimize sahip çıktık. Şimdi 10 günden 8 güne indiriyoruz. Çünkü siparişler çok fazla, inşallah daha da çok olur da kimse işsiz kalmaz. Biliyoruz çok yoruldunuz, sizden tekrar fedakarlık yapmanızı istiyoruz ama karşılığında herkese kahve makinesi hediyesi vereceklerine dair anlaşma yaptık” dedi.

YILLIK İZİNLERİMİZİN KESİLMESİNE İKNA EDİYORLAR

Evet, çok fedakarlık yaptık. Pandemiyi geçelim, her yıl çok fedakarlık yapıyoruz. Keşke bu anlaşmaları yapmadan önce yukarıda yuvarlak masa toplantılardan önce bize de bir sorsanız da biz fedakarlık yapmak istiyor muyuz, bir fikir beyan etsek!

Sonra (Türk Metal Sendikası Genel Başkanı) Pevrul Kavlak Başkanımızın da kendisiyle hemfikir olduğunu söyleyerek, yıllık izinden kalan süreleri amirlerimizle anlaşarak kullanabileceğimizi ya da belki hep birlikte sendika oteline gidebileceğimizi söyleyerek bizi ikna etme çabasına girdi.

Fakat yıllık izne çıkacağımız tarihe amirler bizimle anlaşarak karar vermiyor. Öyle yapabilen işçi sayısı çok az. Genelde amirlere uymak zorunda kalıyoruz ve Arçelik’te işler her zaman yoğun oluyor. Ya da işe gelmediğimiz günlerde toplu kullanmayalım diye ücretsiz izinden değil, yıllık izinden kesilmeye ikna ediliyoruz.

Bir de şu sorun var; salgın dönemindeyiz her hakkımız gidiyor. Bundan sonraki yıllarda ne olacak? Bir kere bundan vazgeçildi diye böyle devam etmesin bu işler. Bunun önünü nasıl alacaksınız. Ekonomik kriz, pandemi, ülke savaşta... Bakalım daha neler feda etmek zorunda kalacağız?

ÖNCEKİ HABER

Amazon işçilerinin "iyi ve sağlıklı iş" mücadelesi sürüyor

SONRAKİ HABER

Ford işçisi yazdı: Güvenli yerim güvensiz işim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...