04 Temmuz 2020 06:04
Son Güncellenme Tarihi: 04 Temmuz 2020 11:07

Avukatların adliye önündeki nöbeti sona erdi, baro başkanları TBMM önünde bekliyor

Ankara Adliyesi önünde savunma nöbeti tutan avukatlar, komisyon görüşmelerine ara verilmesi üzerine savunma nöbetini sonlandırdı. Nöbetin sonlandırılmasının ardından baro başkanları TBMM önüne geçti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Avukatlar, çoklu baro sistemi teklifine karşı Ankara Adliyesi önünde tuttuğu savunma nöbetini sona erdirdi. Avukatlar, gece boyu adliye önünde türkü söyleyip, halay çekti ve “savunma susmayacak” sloganları attı. Meclis Adalet Komisyonu’nda gece yarısı görüşmelere ara verilmesi ardından avukatlar da Adliye önünde açıklama yaptı.

Avukat Nergiz Tuba Aslan, “Eylemimiz burada bitmedi. Yeni başlıyoruz, sonunu kadar mücadeleye etmeye her alanda bulunduğumuz her yerde devam edeceğimizi buradan deklare ediyoruz” dedi.

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan da, “21 yıldır bu adliyeye geliyorum. Ayak basmadığı yeri kalmadı. 21 yıldır bu adliyeye geldiğim günlere baktığımı dün gündüz, gece yarısı ve bu sabah. Bu sizler gerçekleştirdiniz. Devam edeceğiz bu mücadeleye ama birlikte” ifadelerini kullandı.

Avukatlar, attıkları “bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganıyla adliye önünden ayrıldı. Baro başkanları savunma nöbetinin sona ermesinin ardından TBMM önüne geçerek bekleyişlerini sürdürmeye başladı.

Evrensel'e konuşan İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, baro başkanları olarak Meclis kapısı önündeki bekleyişlerinin sürdüğünü söyledi. Bundan sonra izleyecekleri yolu baro başkanlarıyla konuşarak kararlaştıracaklarını belirten Yücel, “Şu an komisyonda maddeler görüşülüyor, kabul edilen maddeler var. Anladığımız kadarıyla hafta sonu komisyondan geçirmeye çalışacaklar. Ancak daha sonra genel kurula gelecek. Bu nedenle mücadelemiz sürecek. Bizi fark etmelerini sağlayacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akdeniz Belediyesinde komisyon tartışması: Grubunuz yok, katılamazsınız

SONRAKİ HABER

Korkuteli’deki 2 bin yıllık tarihi eserler parçaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...