02 Temmuz 2020 12:45

Suruç Katliamı'nın beşinci yılında "Suruç için üret" kampanyası

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı, 33 gencin yaşamını yitirdiği Suruç’taki katliamın beşinci yılında “Suruç İçin Üret” kampanyasını başlattı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), 33 gencin yaşamını yitirdiği Suruç’taki katliamın beşinci yılında “33 ayrı dünyanın anlatısını sanatçıların gözünden ölümsüzleştirmek istiyoruz” diyerek “Suruç İçin Üret” kampanyasını başlattı. Kadınlara, gençlere, çocuklara, heykeltıraşlara, ressamlara, müzisyenlere, dansçılara, performans sanatçılarına, her cinsel yönelim ve kimlikten kişilere Suruç için sanat üretmeleri için çağrıda bulunuyor.

Üretimler katliamın beşinci yılı olan 20 Temmuz’a kadar kabul edilecek. Yazın ve karikatür alanında gönderilen eserler Sanat ve Hayat dergisinin Suruç özel sayısında yayımlanacak. Resim ve performans sanatları alanındaki eserler de Ağustos ayında pop-up sergilerde yer bulacak.

"SURUÇ İÇİN ADALET, HERKES İÇİN ADALET"

“Suruç İçin Üret” kampanyasının çağrı metni ise şöyle:

Bir metro durağında, bir açık hava sergisinde, bir duvar yazısında, bir graffitide, kent meydanlarında Suruç için adalet mücadelesinin sürdüğünü hatırlatmak, 33 ayrı yaşamın bizden çalındığını, yenilerin gerçekleşmemesini istediğimizi göstermek istiyoruz.

Bir ezginin tınısında, bir şiirin dizesinde, renklerin ahenginde, yeni bir öykünün başlangıcında, öfkemizin ve isyanımızın deviniminde buluşup Suruç için sanat eserleri üretmeye çağrı yapıyoruz.

Sen de bize katılmak istersen, bir öykü yazabilir, karikatür ve resim çizebilir, Suruç’ta kaybettiğimiz gençlerin sevdiği ezgilerden birini seslendirebilir, yeni bir beste yapabilir, var olan bir işi yeniden yorumlayabilir ya da bir performans gerçekleştirebilirsin. Adalet, sınır, öfke, katliam, yargı… Bu eserleri Suruçla ilgili aklına gelen her tema ile üretebilirsin. 

Yazın ve karikatür alanında gönderilen eserleri Sanat ve Hayat dergisinin Suruç Özel Sayısında yayımlayacak, resim ve performans sanatları alanında eserleri de Ağustos ayında yapacağımız pop-up sergiler düzenleyerek değerlendireceğiz.

Kadınlar, gençler, çocuklar, heykeltraşlar, ressamlar, müzisyenler, dansçılar, performans sanatçıları, her cinsel yönelim ve kimlikten insanlara çağrımız, Suruç için sanatı üretmek. 

Suruç için adalet, herkes için adalet! (HABER MERKEZİ)

{{383272}}

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'nin önde gelen şirketleri 12 bin kişiyi işten çıkaracak

SONRAKİ HABER

Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan: Savunmanın sesi kısılırsa vatandaşın nefesi kesilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...