01 Temmuz 2020 14:54

Basın Konseyi: RTÜK’ün bu kararı basın tarihine ‘kara sayfa’ olarak geçecek

Basın Konseyi, RTÜK’ün, Halk TV ve Tele 1’e verdiği 5’er günlük ‘ekran karartma’ cezasına tepki göstererek, basın tarihine geçecek kara bir sayfa olarak değerlendirdi.

Basın Konseyi logosu

Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK), son dönemde artan yanlış uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek, eleştirel yayın yapan iki televizyon kanalı için tarihinde ilk kez ‘ekran karartma’ cezası verdiği belirtilen Basın Konseyi açıklamasında; “Böyle çağ dışı bir uygulama, hiçbir demokratik hukuk devletinde olamaz. RTÜK’te, iktidar kontenjanından gelen üyelerin oy çokluğuyla, ulusal yayın yapan ve milyonlarca seyircisi olan HALK TV ve TELE 1’in ekranlarının 5’er gün süreyle kapatılması ve ağır idari para cezaları verilmesi, asla kabul edilemez” denildi.

"BU UYGULAMAYA HERKESİN 'DUR' DEMESİNİ BEKLİYORUZ"

Özerk olması gereken RTÜK’ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ’Medya virüsünden kurtulacağız’ açıklamasının ardından böyle bir karar alarak, ‘iktidar aparatı’ olduğunu bir kez daha gösterdiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi; “Yayınlarla ilgili en fazla şikayet ATV için yapılır ve bunların hiç biri ele alınmazken, eleştirel yayın yapan kanallara ceza üstüne ceza yağdıran RTÜK, medya üzerinde ‘iktidar sopası’ olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Şimdi sırada hangi televizyon kanalı var diye sorulmaktadır.”

Türkiye’de, iki ulusal televizyon kanalının ekranlarının 5 gün yani 120 saat boyunca karartılmasının, 2020 dünyasında kimseye anlatılamayacağı belirtilen açıklamada; “RTÜK’ün bu kararı basın tarihimize kara bir sayfa olarak geçecektir. Gazetecilik vazgeçilmezdir. Televizyonlara ve sosyal medyaya hiza verme çabaları beyhudedir. Demokrasiye, halkın haber alma hakkına ve ifade özgürlüğüne inanan herkesin bu ayıplı uygulamaya karşı çıkıp ‘dur’ demesini bekliyoruz” denildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Urla'da polis, sağlık emekçilerinin açıklamasını engelledi

SONRAKİ HABER

Dersim’de sağlıkçılar eylem yaptı: Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...