01 Temmuz 2020 06:30

BİK mücbir sebep kararını 31 Temmuz'a kadar uzattı

Basın İlan Kurumu, sokağa çıkma kısıtlamalarında basılamayan gazetelerin mücbir sebep kapsamında sayılması kararını 31 Temmuz’a kadar uzattı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Basın İlan Kurumunun (BİK) gerçekleştirdiği toplantıda, sokağa çıkma kısıtlamalarında basılamayan gazetelerin mücbir sebep kapsamında sayılması kararını 31 Temmuz’a kadar uzattı.

Ayrıca çoğu yerel 421 gazetenin dönüşümlü olarak haftada 2 gün yayınlanması kararı da bir ay daha uzatıldı. 31 Temmuz’a kadar dönüşümlü olarak çıkacak gazetelerde çalışan basın emekçileri için kısa çalışma ödeneği verilecek.

BİK, internet sitesinden de duyurduğu açıklamada şöyle dedi:

“Kurum şartlarına uygun olmak kaydıyla gazeteler yine aralarında yapacakları yazılı mutabakat doğrultusunda dönüşümlü yayın yapabilecek. Eğer bulunduğu beldede resmi ilan alma hakkını haiz tek gazete varsa, haftada bir gün yayınlanmaları yeterli olacak. Basın İlan Kurumu ve Valilik görev alanındaki gazeteler, yayın yerlerinde yetkili makamlarca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verilen günlerde yayımlanmayabilecek. Yalnız resmi reklam yayınlama hakkını sahip gazete ve dergilerden 31 Temmuz’a kadar nüsha teslim şartı aranmayacak ve süreli yayınlar listesinden çıkarılmayacak. Resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı kazanabilmek için bekleme süresi içinde bulunan gazetelerin, haftanın en az iki günü yayınlanması kabul edilecek.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

7 köylünün öldürüldüğü JİTEM soruşturması hakkında takipsizlik kararı verildi

SONRAKİ HABER

New York’ta ırkçılık karşıtı eyleme polis müdahalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...