01 Temmuz 2020 00:35

Tersane işçisi yazdı: ‘Normalleşme’ süreciyle artık her şey olağan oldu!

"Kovid-19 süreci ilk başladığı dönemde önlemlerin yetersizliği nedeniyle hızlı yükselen vaka ve ölüm sayısı, normalleşme süreciyle beraber “olağan” oldu."

(Arşiv) Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Gölcük Tersanesi’nden bir işçi
Kocaeli

Yaşadığımız dönemi trajikomik olarak değerlendirmek yanlış olmaz herhalde. Kovid-19 süreci ilk başladığı dönemde önlemlerin yetersizliği nedeniyle hızlı yükselen vaka ve ölüm sayısı, normalleşme süreciyle beraber “olağan” oldu. İş arkadaşlarımızın, komşularımızın Kovid-19’a yüksek ihtimalle yakalanması olağan oldu bir anda. Grip gibi herkes yakalanacak söylemleri ise içimize su serpti.

İşyerlerimizde Kovid-19 pozitif vakaları yaşanmakta. Düşünün ki sabit çalışma yeri olmayan geminin her yerinde tüm çalışanlar bulunabiliyor ve pozitif çıkan vakanın etrafındaki birkaç kişinin karantina altına alınması dışında köklü bir önlem alınmadan çalışılmaya devam ediliyor. Ne kadar abes bir durum değil mi? Böyle olunca tahmin edileceği üzere pozitif vaka sayısı hızlı şekilde artmaya başladı.

Gölcük Tersanesi gibi birçok işyerinde vakalar çıkmaya devam ederken, mevcut iktidar acımasızca işçinin elinde kalan son kazanımlarını almak için pervasızca saldırılarını artırırken, Harb-İş Şubesi yerel gazetelere işverenle beraber nasıl iyi bir mücadele ile Kovid-19 u tersanede sıfırladığından bahsediyor, mikrofonu açık unutanlarla fotoğraf paylaşımlarında bulunuyor. İşçiliğin sonunda alınacak kıdem tazminatına sahip çıkmakta yetersiz ve isteksiz davranmaları da geleceğe dair umutların çalındığının göstergesi olarak önümüzde duruyor maalesef.

Biz işçiler olarak maaşlarını ödediğimiz sendikacılara taleplerimizi dillendirmeli ve harekete geçmeleri için baskıda bulunmalıyız. Bizim söyleyecek tek sözümüz var, “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.”

ÖNCEKİ HABER

DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında açılan iki ayrı soruşturma nedeniyle ifade verdi

SONRAKİ HABER

Twitch, Trump'ın kişisel hesabını "nefret söylemi" gerekçesiyle askıya aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...