22 Haziran 2020 15:41

Baro başkanlarının Ankara'da engellenmesine İstanbul Barosu avukatları tepki gösterdi

Baro başkanlarının ülke genelinde başlattığı "Savunma Yürüyüşü"nün Ankara'da polis tarafından zorla engellenmesine İstanbul Barosuna bağlı avukatlar tepki gösterdi.

İstanbul Barosu avukatları, baro başkanlarının Ankara'da engellenmesine tepki gösterdi | Fotoğraf: Meltem Akyol/Evrensel

Paylaş

İstanbul Barosuna bağlı avukatlar, baro başkanlarının ülke genelinde başlattığı "Savunma Yürüyüşü"nün Ankara'da polis tarafından zorla engellenmesine tepki gösterdi. Taksim’de İstanbul Barosu binasının önünde yapılan açıklamaya çok sayıda avukat cübbeleriyle katıldı, “Feyzioğlu istifa” sloganları atıldı.

Açıklamada konuşan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu, baro başkanlarının Ankara'ya tepkilerini göstermek için gittiklerini söyleyerek "Baroları susturmak, işlevsizleştirmek ve vatandaşın hak arama özgürlüğünü ortadan kaldırmaya yönelik bir avukatlık kanunu değişiklik önerisi geldi önümüze. İşte buna tepkilerini göstermek üzere baro başkanlarımız yürüyerek Ankara'ya vardılar. Ancak bildiğiniz gibi tam Ankara girişinde kolluk kuvvetleri tarafından engellendiler" diye konuştu.

Buna tepki için bir araya geldiklerini ifade eden Moroğlu, Anıtkabir'de bekleyen avukatları hatırlatarak baro başkanlarının oyununa getirildiklerini ifade etti. Moroğlu'nun bu sözlerine avukatlar "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganıyla karşılık verdi.

Nazan Moroğlu konuşmasına şöyle devam etti: İstanbul Barosu Başkanımızın hepinize ayrı ayrı selamları, sevgileri var. Baro başkanları Ankara'nın girişinde adeta tutsak edildi, Ankara'ya alınmıyorlar. Böyle bir şey olamaz ama Barolar Birliği Başkanı nerede?

Moroğlu'nun bu sözlerine karşılık olarak avukatlar "Feyzioğlu istifa" sloganı attı.

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu'nun konuşmasının ardından tüm illerde baro ve adliye binalarının önünde eylem yapılacağı duyuruldu. İstanbul'da ise yarın (23 Haziran Salı) saat 12.30'da Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde, saat 18.30'da ise İstanbul Barosu önünde bir araya gelineceği belirtildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tunus'ta 3 yıl önce büyük işsizlik protestolarına sahne olan Tatavin'de genel grev

SONRAKİ HABER

Kırklareli'de iş kazası: Elektrik akımına kapılan inşaat işçisi ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...