DEÜ Başhekimliği sağlık çalışanlarının görüşme talebini reddetti

DEÜ Hastanesi Başhekimliği, salgın sürecinde kurumun uğradığı zarar gerekçe gösterilerek ek ödemelerinde yüzde 20 kesinti yapılmasına ilişkin çalışanların görüşme talebini reddetti.

17 Haziran 2020 11:32
Son Güncellenme Tarihi: 17 Haziran 2020 16:19
Paylaş

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi çalışanları, hastane hekimliği ile salgın sürecinde kurumun uğradığı zarar gerekçe gösterilerek ek ödemelerinde yüzde 20 kesinti yapılmasına ilişkin görüşme talebini reddetti.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Asistan Hekim İnisiyatifi, Demokratik Sağlık Sen, Eğitim Sen 3 Nolu Şubesi, Eğitim İş, Genel Sağlık İş, İzmir Tabip Odası, SES, Tez Koop İş Sendikası, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, Türk Sağlık Sen üyeleri, Dokuz Eylül Üniversitesi çalışanlarının ek ödemelerinde yüzde 20 kesinti yapılmasına ilişkin hastane hekimliği ile görüşme talebinde bulundu. Hekimliğin talebi üzerine çok sayıda sağlık çalışanı hastane önünde oturma eylemi başlattı.

Sağlık çalışanları oturma eylemine sorunlarını anlattıkları forumla devam etti.

Konuşmalar genellikle hastane yönetiminin geçmişten beri sürekli olarak ekonomik ve özlük haklarına yönelik saldırılarda bulunduğunu anlatıldı. Ayrıca konuşmalarda yönetimin görüşmek yerine polisle muhatap olmalarını sağlamasına yönelik eleştirilerde yer aldı. 

Öte yandan oturma eylemi ve forumdan sonra hastane binası içinde başhekimliğe yürüyüş yapan sağlık emekçilerinin önünü polisler kesti. Polis pankartı yırtıp sağlık çalışanlarının suç işlediğini ve dağılmaları gerektiğini söyledi. Sağlık çalışanları ise haklarını alana kadar günlük eylemlerine devam etme kararı aldı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gaziantep’te bir inşaatta iş cinayeti yaşandı

SONRAKİ HABER

Elazığ'da 20 yaşındaki genç kadın babası tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...