08 Haziran 2020 09:19

George Floyd'u öldüren polis mahkeme karşısına çıkacak

ABD'de George Floyd'u boynuna basarak öldüren polis Derek Chauvin, bugün ilk kez mahkeme karşısına çıkacak. 

Fotoğraf: Tayfun Coşkun/AA

Paylaş

ABD'nin Minneapolis kentinde George Floyd'u nefessiz bırakarak öldüren polis Derek Chauvin, ilk kez mahkemeye çıkıyor. Chauvin hakkında ilk etapta 3'üncü derece cinayet suçundan işlem yapılmış, cinayetin taammüden işlenmediği belirtilmişti. Minnesota Başsavcısı Keith Ellison sonrasında cinayetin 2'inci derece olduğunu açıklamıştı.

Chauvin'e yapılan suçlamaların her birinin farklı cezaları mevcut. Eğer jüri Chauvin'i 2'inci derece cinayetten suçlu bulursa, minimum 40 yıl hapis cezası verilecek.  

İLK DURUŞMA BUGÜN

Chauvin'in ilk duruşması bugün görülecek. Duruşmada, Chauvin suçunu ya kabul edecek ya da reddedecek. Yine kendisine yöneltilen suçlamaları dinleyecek.

Chauvin suçlamaları kabul ederse, sonraki 14 gün içinde "8. Hüküm Mahkemesi"ne çıkacak bu mahkemede hakkındaki suçlamalar kesinleşecek. Kefalet koşulları açıklanacak. Şu an için kefalet, 1 milyon dolar olarak belirlenmiş durumda.

Floridalı bir avukat olan Kris Parker, Chauvin dosyasının çok büyük olasılıkla mahkemeye gideceği, fakat Chauvin'in jüri karşısına çıkmasının en az bir yıl alacağını dile getirdi.

18 yıldır Minneapolis polis teşkilatında çalışmakta olan Derek Chauvin hakkında daha önce 18 kez şikayette bulunulmuş, bu şikayetlerin yalnızca iki tanesi disiplin soruşturmasıyla sonuçlandırılmıştı. Olay yerinde bulunup Chauvin'i durdurmayan diğer 3 polis için ise "yardım ve yataklık" suçlamasında bulunulmuştu. Chauvin şu anda bir gözaltı merkezinde tutuluyor ve mahkemeyi bekliyor. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık çalışanları, 8 Haziran'dan sonra görevlerinden ayrılabilecek

SONRAKİ HABER

Ekonomi Bakanı Berat Albayrak, sermayeye verilecek yeni kredileri duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...