01 Haziran 2020 09:29

Merkez Bankasına göre daralma ikinci çeyrekte daha da derinleşecek

Merkez Bankası, “Nisan PMI göstergeleri ve elektrik tüketimi gibi veriler, daralmanın ikinci çeyrekte daha da derinleştiğine işaret etmektedir” uyarısında bulundu.

Fotoğraf: Ali Balıkçı/AA

Paylaş

Merkez Bankası (TCMB), küresel büyüme görünümündeki zayıflamanın derinleşmekte olduğuna işaret ederek, “Nisan PMI göstergeleri ve elektrik tüketimi gibi veriler daralmanın ikinci çeyrekte daha da derinleştiğine işaret etmektedir” uyarısı yaptı.

TCMB Para Politikası Kurulunun, 21 Mayıs’ta düzenlediği toplantının özetleri açıklandı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını, 50 baz puan indirimle, yüzde 8,75’ten yüzde 8,25’e çekti.

Toplantı özetlerinde, salgını sınırlamaya yönelik önlemlerin, tedarik zinciri ve üretimde yarattığı arz yönlü etkilerin yanı sıra, belirsizliklerdeki artış, finansal koşullardaki sıkılaşma, hane halklarının gelir kaybı ve firmaların nakit akışındaki bozulmayla birlikte talepte yol açtığı belirgin zayıflamanın sürdüğüne dikkat çekildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara’da Ethem Sarısülük anması polis müdahalesine rağmen gerçekleştirildi

SONRAKİ HABER

ODTÜ Yurtlar Müdürlüğü eşya açıklamasını tepkiler üzerine geri çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...