30 Mayıs 2020 13:36

Koronavirüs kapan Hemşire Dilek Akçabelen'in beyin ölümü gerçekleşti

Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan ve koronavirüs kapan Hemşire Dilek Akçabelen'in beyin ölümü gerçekleşti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Koronavirüse yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezeryanla alınan hemşire Dilek Akçabelen'in beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. Dilek Hemşire, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım ve ameliyathane hemşiresi olarak çalışıyordu.

Koronavirüs salgını başladığında 34 haftalık hamile olan ve doğum iznine ayrılan 30 yaşındaki Dilek Hemşire, yüksek ateş ve bel ağrısı şikayetiyle 11 Nisan’da hastaneye kaldırıldı.

Hastanede bebeği sezaryenle alınan Dilek Hemşire, bebeğini sadece görüntülü konuşmayla birkaç saniye görebildi, kucağına dahi alamadı. “5 gün sonra çıkacağım hastaneden” diyen Dilek Hemşire’nin durumu hızla kötüleşince ve doğumun ertesi günü yoğun bakıma kaldırıldı.

Yoğun bakımda, entübe şekilde tedavisi süren ancak sağlık durumunda bir değişiklik olmayan Dilek Akçabelen’in akciğerlerinin iflas ettiği ortaya çıktı.  Hastanede meslektaşlarının tüm çabalarına rağmen Dilek Hemşire’nin beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Mustafa Durmuş: İlk çeyrekteki büyüme yanıltıcıydı

SONRAKİ HABER

İnfaz yasasıyla salıverildikten sonra eşi Nurcan Polat’ı öldüren erkek tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...