14 Nisan 2011 08:51

Şeyh Sait ve arkadaşları anıldı

Dicle-Fırat Diyalog Grubu, Şeyh Sait ve arkadaşlarının yakalanması, Cibranlı Halit Bey ve arkadaşlarının 14 Nisan 1925’de idam edilmelerinin 86’ncı yıldönümleri dolayısıyla dernek binasında basın açıklaması yaptı.Açıklamaya dernek yöneticileri ve Cibranlı Halit Bey’in torunlarından Tahsin Sever katıldı. Dernek adı

Şeyh Sait ve arkadaşları anıldı
Paylaş

Dicle-Fırat Diyalog Grubu, Şeyh Sait ve arkadaşlarının yakalanması, Cibranlı Halit Bey ve arkadaşlarının 14 Nisan 1925’de idam edilmelerinin 86’ncı yıldönümleri dolayısıyla dernek binasında basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya dernek yöneticileri ve Cibranlı Halit Bey’in torunlarından Tahsin Sever katıldı. Dernek adına açıklamayı yapan Dicle-Fırat Diyalog Grubu Genel Başkanı Muhittin Batmanlı, rehber ve önderlerinin halkların özgürlüğü için mücadele ettiklerinden ötürü asıldıklarına dikkat çekti. Bitlis Harp Divanı ve İstiklal Mahkemelerinin arşivlerinin açılması gerektiğini söyleyen Batmanlı, dedelerinin ve önderlerinin mezar yerlerini bilmek istediklerini ifade etti.

Konuya ilişkin konuşan Cibranlı Halit Bey’in torunlarından Tahsin Sever ise, karanlıkların gün yüzüne çıkabilmesi için Kürt, Türk ve bütün azınlıklara kan ve şiddeti reva gören Kemalist zihniyet ile yüzleşilmesi gerektiğini dile getirdi. 86 yıl geçmesine rağmen hâlâ gerçeklerin gün yüzüne çıkarılmamasının kendilerini üzdüğünü belirten Sever, “Kürtlerin ulusal demokratik taleplerini dile getirmesi ve mücadele etmeleri ile gerçekler ortaya çıkabilecek”diye konuştu. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da seçim güvenliği toplantısı

SONRAKİ HABER

'Yansak da dokunacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...