30 Mayıs 2020 12:45

Pervin Buldan tehdit edilen Rakel Dink’i aradı: Yalnız değilsiniz, yanınızdayız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, tehditlere maruz kalan Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink'e destek verdi. Buldan, Rakel Dink’i arayarak dayanışma mesajını paylaştı.

Hrant Dink mezarı başında anıldı

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, son dönemlerde tehditlere maruz kalan Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink'e destek verdi. Buldan, Rakel Dink’i arayarak dayanışma mesajını paylaştı.

19 Ocak 2007 tarihinde katledilen gazeteci Hrant Dink adına kurulan Hrant Dink Vakfı’na yönelik artan tehditlere HDP’den tepki geldi. Olayı dün sosyal medya hesaplarından kınayan HDP Eş Genel Başkanlarından Pervin Buldan bugün de saldırının ve tehditlerin hedefindeki Rakel Dink’i aradı.

“SALDIRILARA KARŞI BİR ARADA DURMALIYIZ”

HDP olarak tehditlere karşı Hrant Dink Vakfı ve Ermeni halkının yanında olduklarını belirten Buldan, Dink'e “yalnız değilsiniz” dedi. HDP’nin de uzun süredir aynı tehditlere ve saldırılara maruz kaldığının altını çizen Buldan, “Bütün bu saldırılara ve tehditlere karşı ayaktayız, mücadele ediyoruz. Farklı olana yönelen bu sistematik saldırı ve tehditlere karşı esas olan dayanışma ve birlik içinde olmamızdır. Demokrasiden yana bütün güçler bir arada olmalıdır” ifadelerini kullandı.

RAKEL DİNK: DOSTLARIMIZIN SESİ CESARET VERİCİ

Rakel Dink ise görüşmede Pervin Buldan’a ve HDP’ye teşekkür ederek, “Sizin gibi dostların sesini duymak bile cesaret verici” dedi.

HRANT DİNK VAKFI’NA YÖNELİK TEHDİTLER ARTTI

Hrant Dink Vakfı, 27-28 Mayıs tarihlerinde e-mail yoluyla yazılı ölüm tehdidi aldıklarını duyurmuştu. Vakfın Twitter hesabından yapılan açıklamada ölüm tehditlerinin Şişli Emniyet Müdürlüğü'ne ve İstanbul Valiliği'ne bildirildiği belirtilerek, “2007'den sonra daha adil, özgür, eşit bir Türkiye'ye katkı sunmak için kurulan ve o günden beri çalışmalarını bu yönde sürdüren Hrant Dink Vakfı olarak, tüm farklılıkların bir arada yaşadığı, ifade özgürlüğünün sonuna kadar kullanıldığı bir ülkeye kavuşma hayaliyle, ayrımcılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz" denilmişti. (HABER MERKEZİ)

{{405942}}

{{405769}}

ÖNCEKİ HABER

YÖK yurt dışı yatay geçiş kontenjanlarındaki yüzde 50 kısıtı kaldırdı

SONRAKİ HABER

Şahmaran Kadın Platformu: Mücadeleden geri adım atmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...