29 Mayıs 2020 18:13

Muharrem İnce, canlı yayın kesilip Erdoğan'ın konuşması verilince programı terk etti

Muharrem İnce, Global TV'de katıldığı canlı yayının kesilmesi ve Erdoğan'ın Fetih konuşmasının verilmesi üzerine programı terk etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Muharrem İnce Global TV'de katıldığı canlı yayının kesilmesi ve Erdoğan'ın Fetih konuşmasının verilmesi üzerine "Türkiye bu faşist bir düzenden kurtulacak" diyerek programı terk etti.

İnce canlı yayında, "Okçular Vakfı'ndaki konuşmasını vermeyeceğiz dediniz. Verdiniz. Ben konuşuyorum burada, 35 televizyon onu veriyor zaten. Daha sonra acilen beni kesip ona bağlıyorsunuz. Ben bir daha sizin kanalınıza gelmeyeceğim. Türkiye bu faşist bir düzenden kurtulacak, 35 televizyonda Erdoğan konuşuyor, onun karşısında 2 sene önce rakip olmuş birisiyim ben. Ben gururumla kimseyi oynatmam” ifadelerini kullanarak tepkisini gösterdi. 

İnce konuşmasının devamında “Kendi kendinize devam edin arkadaşlar. Bu saygısızlıktır. Türkiye bunu hak etmiyor. Erdoğan’ın babasının malı değildir Türkiye Cumhuriyeti. Ben Erdoğan’dan korkmuyorum. Sözlerimi söyleyeceğim arenalar vardır. Konuşsuzn 35 televizyonda, bir tanesinde de ben konuşayım. Ne diye benim sözümü kesiyorsunuz. Erdoğan bu memleketin kurucusu değil, sahibi değil, çağırıyorsanız buraya birisini, onu konuşturacaksınız. Size söylemiyorum, patronlarınıza söylüyorum, o zaman çağırmayın. Ben yalakalık yapamam. Ben demokrasi mücadelesi vermiş birisiyim. Saygısızca buluyorum. 16 milyon insan oy vermiş bana. O insanlara saygısızlık yapıyorsunuz. İyi yayınlar diliyorum” diyerek yayını terk etti.

İnce'nin stüdyoyu terk etmesinin ardından program reklam arası verdi. 

FAHRETTİN ALTUN BİR ŞEYLER SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muharrem İnce'nin Haber Global stüdyosunu terk etmesinin ardından Twitter hesabından bir şeyler paylaştı ve bütün medya kuruluşlarının özgürce hareket edebildiğini iddia etti.

Fahrettin Altun, Twitter hesabından şu kelimeleri sarf etti:

"Sayın Muharrem İnce'nin, bu akşam bir televizyon kanalında katıldığı programın Sayın Cumhurbaşkanımızın Fetih programında konuşma yaptığı dakikalara denk gelmesi üzerine yarıda kesilmesiyle ilgili sarf ettiği sözlere üzüntüyle şahit olduk.

Sayın İnce'nin, özel bir televizyon kanalının tamamen kendi hür iradesiyle belirlediği yayın tercihleri üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında haksız, mesnetsiz ve ağır ithamlarda bulunarak takındığı suçlayıcı tavır kabul edilemez.

Türkiye Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren her bir medya kuruluşu özgürce görüşlerini ve yayın tercihlerini yansıtmakta, yasal çerçeve içerisinde faaliyetlerine bir kısıtlama olmaksızın devam edebilmektedir. Sayın İnce'nin bu tavrı medya camiamıza da iftira mahiyeti taşımaktadır.

Her hadiseyi fırsat bilip hasmane bir tutumla Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik bir hakaret, iftira ve karalama furyası başlatmaya çalışan bu zihniyetin iflah olmaz saldırılarının son bulmasını temenni ediyoruz."

GAZETECİ NEVŞİN MENGÜ: CUMHURBAŞKANI'NIN KONUŞMALARIYLA İLGİLİ ÇETELE TUTULDUĞUNU BİLİYORUZ

Fahrettin Altun'un paylaşımlarının ardından Gazeteci Nevşin Mengü de Twitter hesabından konuyla alakalı bir paylaşımda bulundu. Mengü, "Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarını hangi kanal kaç dakika verdi, vermedi konusuyla ilgili çetele tutulduğunu, vermeyenlere de neden vermediniz sorusunun sorulduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Siyaset Bilimci Keleşoğlu: Dış güçler müdahil oldukça Libya’da uzlaşma mümkün değil

SONRAKİ HABER

Bir salgın iki felaket: Virüsten ölmek ya da yaşarken ölmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa