27 Mayıs 2020 17:38

Muğla’da kadınlar Zeynep Şenpınar için kadın cinayetlerine karşı ses çıkardı

Muğla’da kadınlar öldürülen Zeynep Şenpınar için basın açıklaması yaparak, “Kadın cinayetlerinde cezasızlık ve iyi hal indirimine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Muğlalı kadınlar, geçtiğimiz günlerde Muğla’da milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından darbedilip bıçaklanarak öldürülen Zeynep Şenpınar’la ilgili basın açıklaması yaptı.

Sınırsızlık Meydanı’nda yapılan açıklamada metni Sultan Turgun okudu.

“Bugün bazı iktidar vekilleri 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’a ve İstanbul Sözleşmesi’ne şuursuz bir biçimde imza attıklarını, hata yaptıklarını söyleyecek kadar ileri gitmektedirler” diyen Turgun, İstanbul Sözleşmesi uygulanmadığı için kadınların öldürüldüğünü ifade etti.

Bazıları sosyal medya hesaplarında 'gayrımeşru' yaşam biçimlerinin kadınları ölüme sürüklediğinin ifade edildiğini hatırlatan Turgun, “Katilleri aklama, kadınları yargılama cüretini dahi gösterebilmektedir. Kadınlar yaşam biçimlerinin değerlendirilmesi hakkını kimseye ve özellikle bu erkek devlete vermeyecektir. Devlete kendi yasalarını uygulama gerekliliğini hatırlatıyor, yaşam ve korunma gibi en önde gelen yurttaşlık haklarının kadınlar için amasız, fakatsız uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.

“KADIN CİNAYETLERİNDE CEZASIZLIK VE İYİ HALE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Erkekler tarafından katledilen kadınların davalarının takipçisi olacaklarını söyleyen Turgun, “Yerelimizde Muğla'da Zeynep’i katleden katil Selim Ahmet Kemaloğlu'nun aklanmasına, tahrik ve iyi hal indirimi almasına asla izin vermeyeceğiz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz, kadın cinayetlerini adeta azmettiren cezasızlık ve iyi hal indirimlerine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir kadının daha yaşam hakkının gasp edilmesine izin vermemek için alanlarda ve her yerde olacağız. Erkek egemen sisteminizi hayatlarımızdan atana kadar, eşitlikçi ve özgür bir dünyayı kurana kadar da haykırmaya devam edeceğiz. Kadın cinayetleri politiktir" diye konuştu.

“ERKEK EGEMEN DEVLETE KARŞI GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZ”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan kadınlar kadınların hazırladığı açıklamayı da okuyan Turgun, "Son dönemlerde özellikle üniversiteli kadınlara yönelik şiddetin, tacizin, tecavüzün ve çoğunlukla flört şiddetinden cinayete kadar varan boyutların ivme kazandığının, her geçen gün üniversite yerleşkelerinde artarak devam ettiğinin farkındayız. Ellerinizi üniversitelerimizden ve bütün yaşam alanlarımızdan çekin. Kapitalist sisteme ve erkek egemen devlete karşı gücümüz birliğimiz” dedi. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam