28 Mayıs 2020 00:03

Depo işçisi: Gece gündüz çalıştığım yer beni işten çıkmaya zorluyor

"Kreşler kapalı, çocuğumu bırakabileceğim bir kreş de yok. Senelerdir gece gündüz demeden çalıştığım yer, şimdi beni işten çıkmaya zorluyor.”

Fotoğraf: Community Archives/Flickr

Paylaş

Depo işçisi
İstanbul

Merhaba herkese, ben Esenyurt’tan bir depo işçisiyim. Korona sürecinde bir sürü sıkıntı yaşadım. Sizinle bunları paylaşmak istiyorum.

Uzun süredir bu depoda çalışıyorum. 3 yaşında bir çocuğum var, kirada oturuyorum. Eşimle birlikte çalışmak zorundayız, çünkü hepimizin bildiği gibi geçinmek çok zor. Çocuğumu işe giderken anneme bırakmak zorunda kalıyorum. Kısa bir süre önce annem kanser hastalığına yakalandı ne yazık ki. Yaşam koşullarım anneme üzülmeme bile izin vermedi. Bu nedenle işyerimde de bir sürü sorun yaşamaya başladım. Annemin hastalığını öğrendiğim gün işe gidemedim haliyle. Müdürüme bizzat aktardım, onlar bana ne olursa olsun işe gelmem gerektiğini söylediler.

Annem hastalandığı için çocuğuma da bakabilecek kimsem yoktu artık, çünkü kreşler kapalı. “Çocuğuma bakacak kimsem yok” dediğimde de “Buradaki işlerin de bitmesi gerekiyor” dendi. İşe gitmediğim takdirde cezai yaptırım uygulanacağı söylendi. Tüm bunlara rağmen ben işe gidemedim. Çocuğuma bir bakıcı bulamam, bulsam da güvenemem. Kreşler kapalı, çocuğumu bırakabileceğim bir kreş de yok.

Senelerdir gece gündüz demeden çalıştığım yer, şimdi beni işten çıkmaya zorluyor. 10 gün ücretsiz izin istedim, belki bir şeyler değişir diye ama onu da vermediler. Şimdi ise ne yapacağım konusunda hiçbir bilgim yok.

Çıkışımı verdim artık, şirketin beni işten çıkarmasını bekliyorum.

ÖNCEKİ HABER

İktidarı eleştirenlere anında ceza veren RTÜK: A Haber 3,5 aydır incelemede

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri polis engeline rağmen Galatasaray Meydanı'na karanfiller bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa