22 Mayıs 2020 10:09

ABB'den Melih Gökçek ve 3 eski yönetici hakkında "FETÖ"den suç duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek ve belediyenin üç eski yöneticisi hakkında "FETÖ'ye yardım ve finansman" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek ve belediyenin üç eski yöneticisi hakkında “suç örgütüne yardım etme”, “terörizmin finansmanı" ve "görevi kötüye kullanma” gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi müfettişleri, geçtiğimiz hafta bazı gazete ve internet sitelerinde çıkan “Melih Gökçek döneminde, 17/25 Aralık 2013’ten sonra alenen FETÖ’nün yayın organlarına reklam adı altında kaynak aktarımı yapıldığı” haberleri üzerine inceleme yaptı.

Yapılan inceleme sonucunda, hükümetin Gülen Cemaatiyle ilişkilerinde "milat" kabul ettiği 17/25 Aralık 2013 tarihinden sonra da Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV, Kanaltürk ve Bugün televizyonlarına "kaynak aktarıldığı" belirlendi.

Ankapark’ın tanıtımı için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan ihalenin teknik şartnamesindeki TV kanalları arasında, kapatılan Bugün TV, Kanaltürk, Samanyolu Haber ve Samanyolu TV kanalları da yer aldı.

Samanyolu TV’ye 240 bin TL, Kanaltürk’e 81 bin TL, Samanyolu Haber’e 36 bin TL ve Bugün TV’ye 18 bin TL olmak üzere KDV hariç toplam 375 bin TL ödemenin tek kalemde yapıldığı aktarıldı.

İnceleme sonrasında oluşturulan raporda eski Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri firari konumundaki Kamil Kılıç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi eski Başkanı Ahmet Recep Tekcan ve Mali Hizmetler Dairesi eski Başkanı firari konumundaki Hasan Uçar hakkında "suç örgütüne yardım etme", "terörizmin finansmanı" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarını işlemekten dolayı cezalandırılmaları gerektiği yer aldı.

Kamil Kılıç’ın 17/25 Aralık sonrasında da Büyükşehir Belediyesinde görevine devam ettiği ve 15 Nisan 2014 tarihinde emekli olduğu belirtildi.

Mali Hizmetler Dairesi eski Başkanı Hasan Uçar’ın da yine 17/25 Aralıktan sonra 4 ay göreve devam ettiği ve daha sonra Fen İşleri Daire Başkanlığında görevlendirildiği ifade edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kamil Kılıç, Hasan Uçar ve Ahmet Recep Tekcan ile birlikte, "takdir ve tensip makamı olmasına rağmen söz konusu şahıslar ile ilgili hiçbir işlem tesis etmeyen ve Belediye adına bu işin yapılmasına müsaade ederek suça iştirak eden" Melih Gökçek hakkında “suç örgütüne yardım etme”, “terörizmin finansmanı" ve "görevi kötüye kullanma” suçları işlendiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BİK, Kızılay haberleri nedeniyle BirGün gazetesine 7 gün ilan kesme cezası verdi

SONRAKİ HABER

Kars'ta kum ocağında kamyonun çarptığı işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...