İskender Bayhan: Ramazan Bayramı işçi ve emekçiler için ‘salgın bayramı’ olacak

Gazeteci İskender Bayhan, "normalleşme" sürecinin işleyişini, Ramazan Bayramı'na giderken işçilerin halini ve MESS-Safe uygulamasını Gündem Özel'de değerlendirdi.

21 Mayıs 2020 14:00
Son Güncellenme Tarihi: 23 Mayıs 2020 04:18
Paylaş

Gazeteci İskender Bayhan, "normalleşme" sürecinin işleyişini, Ramazan Bayramı'na giderken işçilerin halini ve MESS-Safe uygulamasını Zeliş Irmak'ın sunumuyla Gündem Özel'de değerlendirdi.

İskender Bayhan'ın değerlendirmelerinden satır başları şöyle:

Hükümetin yeni normal dediği, kaotik bir süreç aslında. Sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı günlerde, kademeli bir geçiş değil, her şey eskisi görünüyor.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA DA İŞÇİLER ÇALIŞTIRILACAK

Ramazan Bayramı’nda da fabrika ve işyerleri özel izinler alarak işçileri çalıştıracaklar. Bakan Varank, “Mayıs başından beri organize sanayi bölgelerinde enerji tüketimi artmış görünüyor. Bu da normale dönme açısından üretiminin artması açısından pozitif sinyaller alıyoruz” diyor. Bu da fabrikalardaki durumu açıklıyor. Sürü bağışıklığı daha kapsamlı şekilde uygulanıyor. Büyük sanayi kentleri açısından bakınca her şey “normale” dönmüş durumda.

BAYRAM, TUZU KURULARA BAYRAM

Ramazan Bayramı işçi ve emekçiler için salgın bayramı olacak. Çünkü bayrama rağmen, sokağa çıkma yasağına rağmen çalıştırılacaklar. Bayram zenginlere, tuzu kurulara bayram. Bu bayramda pandemi nedeniyle sınıf farklılıkları daha da açığa çıkacak. Bu ramazan, zenginlerin bile fitreleriyle üzerini örtemeyeceği bir ramazan olarak yaşanacak.

KAPİTALİSTLER PANDEMİYİ FIRSATA ÇEVİRDİ

Kapitalistler yapay zeka düzenine geçme konusunda çok propaganda yapmaya başladı ama bu açıdan henüz başarılı tablo ortaya koyamadılar. Ama canlı işçilerle robotik düzen kurmayı salgın vesilesiyle başarıyorlar. MESS-Safe denilen uygulamasıyla, bütün fabrikalarda işçileri izole edip, birbirlerine karşı rekabetçi, birbirlerine karşı daha fazla güvensizlik yayan bir düzen yayma aracı haline getirdiler pandemiyi.

Vahşi kapitalizm düzeniyle karşı karşıyayız. Epey fırsata çevirdi kapitalistler bu pandemiyi. MESS de buna öncülük ediyor. (WEB TV)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kayyum ve gözaltılara tepki: Bu kuşatma dayanışma ile aşılır

SONRAKİ HABER

Blomberg: Hafter güçlerinden "Türk hedeflerine" hava saldırısı tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...