18 Mayıs 2020 03:57

Kulis: Bayramda 4 günlük yasak gelecek, yasaklar bayramdan sonra tamamen kalkacak

Kabine toplantısından Ramazan Bayramı için 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması çıkması bekleniyor. Ayrıca, yasaklar bayramdan sonra tamamen kalkabilir. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kabinenin bugün gerçekleşecek toplantısında Ramazan Bayramı’nda 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması kararının çıkması bekleniyor. Ayrıca bayramdan sonra yasakların tamamen kaldırılacağına dair karar alınacağı iddia ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün dijital kabineye sekizinci kez başkanlık edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklayacak. 

23-24-25-26 MAYIS’TA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI BEKLENİYOR

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın kulis haberine göre; Kabinede, büyük şehirlerde Ramazan Bayramı’nda 4 günlük sokağa çıkma yasağı kararının alınması bekleniyor. Buna göre Bilim Kurulu’nun da tavsiyeleri doğrultusunda Ramazan Bayramı arefesine denk gelen 23 Mayıs Cumartesi gününden başlayarak 24-25-26 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı uygulanması planlanıyor.

SEYAHAT YASAĞI OLAN DİĞER İLLER

Toplantıda ayrıca seyahat yasağının kaldırıldığı illere kademeli ve kontrollü olmak üzere yenilerinin eklenmesi de bekleniyor. 

65 YAŞ ÜSTÜ, 20 YAŞ ALTI 

Toplantıda 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için getirilen sokağa çıkma yasaklarının esnetilmesine dönük Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda atılacak adımların da karara bağlanması planlanıyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI TAMAMEN KALDIRILABİLİR

30 büyükşehir ve Zonguldak’la başlayıp halen 15 kentte uygulanan sokağa çıkma yasaklarının da bayramdan sonra tamamen sonlandırılması planlanıyor. (HABER MERKEZİ)

{{404971}}

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna: Yolcu uçağının İran'da düşürülmesiyle ilgili Adalet Divanına başvurabiliriz

SONRAKİ HABER

Türkiye'de koronavirüs salgınına dair tüm gelişmeler (18 Mayıs)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...