17 Mayıs 2020 07:59

Dicle Üniversitesi öğrencileri finallerin ertelenmesini istiyor

Vize ödevlerinin 16 Mayıs'ta tamamlanıp teslim edildiği Dicle Üniversitesinde final ödevleri 18 Mayıs'ta sisteme yüklenecek. Öğrencileri soluksuz bırakan sınav takvimi tepki çekti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Toygar KAYA
Diyarbakır

Koranavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitimin yapıldığı Dicle Üniversitesi’nde vize ve finallerin yerine öğrencilerden ödev yapması istendi. Ancak 16 Mayıs tarihinde biten vize ödevlerinin hemen ardından 18 Mayıs’ta final ödevi sürecinin başlatılması öğrencilerin tepkisini çekti. Final teslimi için iki hafta verilen öğrenciler, soluksuz bırakıldıklarını belirterek finallerin ertelenmesini istedi.

Bu duruma Twitter’da #diclefinallerertelensin etiketiyle tepki gösteren öğrenciler, seslerini duyurmaya çalıştı. Üniversite öğrencileri yaşadıklarını Evrensel’e anlattı.

ÇÖKMÜŞ DURUMDAYIZ

Güli Turan, Diş Hekimliği 3. sınıf öğrencisi. Ders programlarının ağır olduğunu söyleyen Turan, Çok fazla vize ödevi yaptık şimdi final ödevleri daha ağır olacak. Üstelik biz mental olarak çökmüş durumdayız, hiç ara vermeden direkt final ödevlerine başlamak hepimizi usandıracak bir müddet sonra. Üstelik telefondan yapılan ödevler de biraz sıkıntılı oluyor. Bilgisayar olması bir avantaj fakat tabii herkesin bilgisayarı da yok. Bir de şebeke problemi var, o da apayrı bir sorun” dedi.

BİZİ ROBOT SANIYORLAR

Diş hekimliği fakültesinde okuyan Yıldız ise çok yorulduklarını ve usandıklarını söylüyor: “Aşırı yıprandık vize ödevleri yüzünden. Online sınav olması daha iyiydi benim için ama ödev olsa bile araya dalga geçer gibi iki gün bırakmaları hiç güzel değil. Bizi robot sanıyorlar. Koronavirüsünün sorumluları bizmişiz gibi davranıyorlar” dedi. Ödevlere ara verilmesini isteyen Yıldız, “Hiç olmazsa bayramdan sonra olsa. En azından dinleniriz. Kalan günlerimizi düzgün değerlendiririz” dedi.

DİNLENMEK İSTİYORUZ

Diş Hekimliğinde okuyan Dilan da, "Zaten yaklaşık bir aydır durmaksızın günde yedi sekiz saat ödev yapıyorduk. Tam bitti dinleneceğiz derken bu gece yeni ödevler yüklenecek sisteme. Biz en azından birkaç gün de olsa dinlenmek istiyorduk. Kendimi örnek verecek olursam evde bilgisayar olmadığı için telefondan yaptım tüm ödevleri ki çoğu arkadaşım bu şekil yaptı ve çok zorlandık. Mesela ödevler en azından bizim önceki ödevlerimiz değerlendirildikten sonra sisteme yüklenebilirdi” dedi.

TWITTER’DAN SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ

İsmini vermek istemeyen öğrenci ise,  “Artık hemen hemen her gün yeni bir tag ile üniversite öğrencileri seslerini ve yaşadıkları sıkıntıları bir şekilde duyurmaya çalışıyorlar. Virüsten önce de yaşanılan sıkıntılar bu kadar fazla ve derinken virüsten sonra daha da derinleşmeye başladı. Üniversite yönetimi tarafından alınan kararlarla daha da kötü etkilenmeye devam ediyoruz. 16 Mayıs’ta yeni bitirmiş oluğumuz vize ödevlerinin ardından 18 Mayıs’ta final ödevlerinin yüklenecek olması bizi fazlasıyla yıpratacak bir karar. #diclefinallerertelensin tagı ile biz de alınan karara karşı sesimizi duyurmaya çalıştık” dedi.

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer: Buğdayda taban fiyat üreticinin yüzünü güldürmedi

SONRAKİ HABER

Muğla açıklarında 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...