15 Mayıs 2020 14:52

Eğitim Sen, “YKS ertelensin” talebiyle 17 bin 964 imza topladı

Haziran ayında yapılacak sınavların ertelenmesini isteyen Eğitim Sen, internetten 17 bin 964 imza toplayarak, sınavların salgın tamamen bitene kadar ertelenmesi çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Pxhere

Paylaş

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Yükseköğretim Kurumları (YKS) sınavının erkene alınması sonrası 8 Mayıs 2020 tarihinde başlattığı imza kampanyasını sonlandırdı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yayımlayan Eğitim Sen Genel Merkezi, kampanya süresi boyunca kısıtlamalara dikkati çekerek, “Salgından kaynaklı üniversitelerin ve okulların kapalı olduğu bir dönemde, sınırlı sürede devam eden kampanyamıza 17 bin 964 yurttaş imza atarak destek vermiştir. Dönemin özellikleri ve sınırlılıkları dikkate alındığında katılım sayısının oldukça anlamlı olduğunun altının çizilmesi gerekmektedir” diye belirtti.

SINAVLAR ERTELENSİN ÇAĞRISI

Kampanyanın amacının risk oluşturacak sınavların ertelenmesi olduğuna vurgu yapılan açıklamada, kampanyanın sonuçlarının ise  gerekli kurumlara verecekleri belirtilerek, “Kampanyaya katılanların verdiği mesaj çok açıktır; öğrencilerimizin eğitim hakkı ve sağlıkları için Haziran ayında yapılması planlanan tüm sınavlar salgın tamamen bitene ve sınavların yapılabileceği bilim insanları tarafından açıklanana dek ertelenmelidir” denildi.

Eğitim Sen MYK’sı, "Kampanyanın iki önemli amacı vardı:

  1. Öğrencilerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin sağlıkları açısından risk oluşturacak sınavların ertelenmesi. Uzaktan eğitime erişimi olmadığı için sınavların uygulanması durumunda ciddi eşitsizlikler yaşayacak öğrencilerle ilgili önlem alınması.
  2. Kamuoyunun ve alınan karardan etkilenen kesimlerin düşünce, öneri ve eleştirilerinin yok sayılmasına tepki göstermek. Siyasi iktidar tarafından dikkate alınmayan düşünce, öneri ve eleştirileri kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunarak tartışılmalarını sağlamak” dedi.

Kampanya sonuçları değerlendirmelerinin ilgili kurumlar olan MEB, ÖSYM  ve YÖK’e de göndererek, gereğinin yapılmasının talep edileceği belirtilen açıklamada şöyle denildi; “Kampanyaya katılanların verdiği mesaj çok açıktır; öğrencilerimizin eğitim hakkı ve sağlıkları için Haziran ayında yapılması planlanan tüm sınavlar salgın tamamen bitene ve sınavların yapılabileceği bilim insanları tarafından açıklanana dek ertelenmelidir.”

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diş hekimi yazdı: Yalan olan maske

SONRAKİ HABER

Fatih Portakal: Evimin üstünde drone uçurup ailemi hedef gösteriyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...