13 Mayıs 2020 03:00

Uçuk fiyatlara karşı alternatif ekipmanlar

Çok uçuk fiyatlarla karşılaştım ve maalesef hiçbir ekipman alamadım. Bunun yerine evdeki malzemeleri alternatif ekipmanlara dönüştürdüm.

Fotoğraf: Pickpik

Paylaş

Hacettepe Rugby Takımından bir öğrenci

Ben Hacettepe Üniversitesi Rugby takımındayım. Bu süreçte takım antrenörlerinin uygun gördüğü antrenmanları evde bireysel olarak yapmaya çalışıyoruz. Bizi çok fazla ileriye götürmeyen bu antrenmanlar sadece kondisyonumuzu korumamıza yardımcı oluyor. Genelde atlama hareketlerinin de içinde bulunduğu bu antrenmanlar, apartmanda yaşayanlar için büyük sıkıntılar doğurabiliyor.

Evde kalmamız gereken bu günlerde biz sporcular da evimizde kalarak spor yapmaya çalışıyoruz. Bu yüzden koşu gibi kondisyonumuzu güçlendirecek hareketleri yapamıyoruz. Bu durumda bizim formumuzun düşmesine ve kondisyonumuzun azalmasına neden oluyor. Koşu bandı gibi aletleri alamadığımız için yeterli olmasa da diz çekme gibi hareketlerle formumuzu korumaya çalışıyoruz

İMKANSIZLIKLAR ENGEL OLAMADI

Sağlıklı bir şekilde spor yapabilmek için elbette ekipmanlara ihtiyaç vardır. Ama ihtiyacımız olan bu ekipmanlara ulaşmak hiç de kolay değil. Ekipman ihtiyacımı karşılamak için yaptığım fiyat araştırmasında çok uçuk fiyatlarla karşılaştım ve maalesef hiçbir ekipman alamadım. Bunun yerine evdeki malzemeleri alternatif ekipmanlara dönüştürdüm.

İlk olarak çareyi bir sopanın ucuna su bidonlarını bağlamakta buldum fakat yeterli ve sağlıklı olmadı. Sonrasında demir bir çubuğun uçlarına su dolu yağ tenekesi bağlayarak hem ağırlığı arttırmayı hem de daha sağlam ekipman yapmayı başardım fakat bu da yeterli olmadı. Ben de gidip çimento ve kum aldım evde kullanılmayan saksıları kalıp olarak kullanıp betondan dambıl, eski boya kovalarıyla ağırlık plakaları yaptım.

ÖNCEKİ HABER

Dekan Orhan Acar'ın çirkin yüzü kameraya yansıdı: Kızların resimlerini görüyoruz…

SONRAKİ HABER

Belirsiz sınavlar, belirsiz gelecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...