09 Mayıs 2020 10:38

İzmir Büyükşehir Belediyesi de 'askıda fatura' kampanyası başlattı

İstanbul’dan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi de “askıda fatura” kampanyası başlattı.

Görsel: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce başlatılan “askıda fatura” kampanyasını İzmir’e taşıdı. Önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak kampanya ile aylık su faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleri ile bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyenler dijital platformda buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’da başlayan kampanyanın büyümesi üzerine İzmirlilerden de talep geldiğini belirtti.

İmkanı olanla desteğe ihtiyaç duyanı buluşturma çağrılarının beklediklerinin de üzerinde karşılık bulduğunu söyleyen Soyer, “Zor günlerde çalışamayan, evine ekmek götüremeyen hemşerilerimizin su faturalarının ödenmesi konusunda inisiyatif alma talebinde bulunan İzmirlilere de, bu uygulamaya ilham veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

UYGULAMA NASIL OLACAK?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “askıda fatura” uygulaması ile ekonomik sıkıntı yaşayan İzmirliler ödeyemedikleri İZSU faturalarını sisteme kaydediyor. Onlara destek olmak isteyenler ise aynı sistem üzerinden dilediği faturayı seçerek ödeme yapabiliyor. Uygulama kapsamında bu zorlu süreçte işyerleri kapanan, ekonomik sıkıntıya düşen esnafın ödenemeyen ilan-reklam vergi borçları da örnek olması beklenen bir esnaf dayanışmasıyla ödenebilecek. (İZMİR)

{{404078}}

Reklam