08 Mayıs 2020 20:41

TMMOB'den sosyal medya eylemi: #TMMOByeDokunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oda ve baroların yönetimine müdahale etmeyi planladıklarını söylemesinin ardından sosyal medyada #TMMOByeDokunma etiketiyle kampanya başlatıldı.

TMMOB'nin #TMMOByeDokunma etiketiyle sosyal medyada başlattığı kampanyaya ait görsel

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meslek odalarının yapısını değiştirmeyi hedefledikleri yönündeki açıklamasına tepki gösteren Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), hükümetin bu girişimine karşı sosyal medya kampanyası başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın nefret söylemi içeren sözlerini kınadığı için Ankara Barosunu hedefe koymuş ve baro ve meslek odalarına müdahale etmeyi planladıklarını açıklamıştı.

TMMOB, bunun üzerine #TMMOByeDokunma etiketiyle sosyal medya kampanyası başlattı ve Twitter hesabından "Yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği, emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda kararlıyız" ifadelerini paylaştı.

#TMMOByeDokunma etiketi kısa süre içerisinde Twitter'ın Türkiye gündeminde ilk sıraya yükseldi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Faşizmin yenilgisinin yıl dönümünde Berlin'de faşizm ve ırkçılık karşıtı eylem

SONRAKİ HABER

Norveç’te camiye ırkçı saldırı davası başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...