evrensel.net
PAYLAŞ

Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur kimdir?

DETAYLAR
AŞAĞI KAYDIR

Erdoğan'ın istifasını istediği başkanlardan başkanlardan biri olan Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur kimdir? Edip Uğur neden istifa etti?

Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur 7 Nisan 1950’de Balıkesir’de dünyaya geldi.

İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı ve AKP Balıkesir il başkanlığı yaptı. Edip Uğur ayrıca Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı’dır. 18.,22.,23. ve 24. Dönem Balıkesir Milletvekili olan Uğur, evli ve 3 çocuk babasıdır.

2008 yılında AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Mali ve İdari İşler Başkanı da olmuştu.

Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili olarak 18. dönemde Meclise girdi. AKP Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı da yapan Ahmet Edip Uğur , 22. Dönemde ikinci kez Milletvekili seçildi. 2007 Genel Seçimlerinde 23. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak yeniden Meclise girdikten sonra AKP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçiminde AKP’den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

30 Ekim 2017’de ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine canlı yayında yaptığı açıklamayla hem AKP’den hem de belediye başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. (HABER MERKEZİ)

İLGİLİ HABERLER
DİĞER HABERLER