14 Nisan 2020 14:27

Ekoloji Birliği: Salda gölündeki faaliyet durduruldu, sorumlular cezalandırılsın

Ekoloji Birliği, yıkıma yol açanlar ve buna göz yumanların cezalandırılmasını istedi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

Ekoloji Birliği Salda Gölü'ndeki doğa katliamının durdurulduğunu belirterek yıkıma yol açanlar ve buna göz yumanların cezalandırılmasını istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü ile ilgili sosyal medyada yer alan görüntüleri kabul etmeyeceklerini belirterek, "Yüklenici firmaya, projede yer almayan bir uygulama yaptığı için gerekli cezalar verilmiştir. Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmıştır" açıklamasında bulundu.

Ekoloji Birliği açıklamasında, Salda Gölü ve bulunduğu alanın 383 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri uyarınca Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildiği, Salda Gölü ve çevresinin birinci derece sit alanı, sulak alan, önemli doğa alanı ve aynı zamanda da "Salda Gölü Tabiat Parkı" olduğu vurgulandı.

SALDA GÖLÜNDEKİ FAALİYET DURDURULDU

Daha bir kaç gün önce Salda Gölü çevresine ziyaret yasağı konulduğu hatırlatılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Yasağın ne için konulduğu anlaşılıyor… Vatandaşın yapılan katliamı görmesi istenmedi demek ki… Bu sabah Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Salda Gölü Koruma Derneği Gazi Osman Şakar ve avukatları alana giderek durumu yerinde gördü ve müdahale ederek ve kamu kurumları ile de görüşerek faaliyetlerin durdurulmasını sağladı. Aralarında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlilerinin de olduğu yetkililerin ‘faaliyetten haberleri olmadığını’ söylemesi oldukça manidardır.”

Ekoloji Birliği açıklamasında şu taleplerde bulundu: “Salda Gölü’nde ekolojik yıkıma yol açacak Millet Parkı Projesinden acilen vazgeçilmeli, ihale iptal edilmeli ve yerel halkın yaptığı suç duyurusu doğrultusunda daha işin başında korunması zorunlu alan olan ve sit alanı olan Salda Gölü’nde bu yıkıma yol açan ve zarar verenler ve göz yuman yetkililer hakkında gerekli cezai işlem yapılmalıdır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Selçuk Mızraklı'nın tahliye talebi reddedildi

SONRAKİ HABER

G7 toplantısı | Büyümeyi sağlamak için tüm politika araçları kullanılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...